woensdag 25 februari 2015

Tunisch haken & CAL2014/CAL2015

Ik kreeg van 1 van mijn volgers op het blog een email of ik nog eens weer een haakproject op mijn blog wilde plaatsen. Dat was al zo lang geleden....

Dat klopt inderdaad, de haakprojecten heb ik wel via Facebook en Instagram laten zien, maar nog niet op mijn blog. Dus bij deze Wilma, hier weer wat haakprojecten ;-)

Als eerste heb ik een tijdje geleden dit kussen gemaakt, dit is een "eenvoudig" kussen. Hiervoor heb ik garen gebruik van Katia - Oxford. Dit heb ik gehaakt met een Tunische haaknaald. Dit was de eerste keer tunisch haken, wel erg leuk om te doen. Via Youtube kan je er veel filmpjes over vinden, bekijk een filmpje en probeer het maar eens uit :-) Mijn kussen is op het formaat van 35 x 35 cm.


Daarnaast ben ik op moment nog druk aan het haken met diverse CAL dekens. CAL staat voor Crochet Along. Je krijgt dan elke week een paar toeren door die je dan moet haken. Voor CAL2015 zijn we inmiddels bij week 8 aangekomen.

Dit is de facebookgroep waar je de patronen kan vinden:

Ik doe deze CAL2015 in 2 verschillende tinten, 1 met grijs/wit/grijs van de New CanCun van Katia en 1 maak ik er met de Durable garens die Tertia zelf ook gebruikt had bij de CAL. Met deze ga ik alleen stoppen, deze is nu op het formaat kussen, dat wilde ik van deze gaan maken ;-)

De blauwe maak ik wel verder af en zal wel een grote deken gaan worden.


Inmiddels zijn bovenstaande lapjes alweer iets groter geworden :-) Zal binnenkort even weer een nieuwe foto plaatsen.

Ook ben ik nog met de CAL2014 bezig. Hiervan staan wel alle toeren al online, dus deze kan ik gewoon op mijn gemakje doorhaken. Hier hoef ik niet mee te wachten tot vrijdags dat we weer wat nieuwe opdrachten krijgen ;-)


Deze deken haak ik van de Katia - Saigon. Inmiddels ben ik bij deze deken aanbeland bij week 18 :)

Vind je het haken ook leuk? Op zaterdag 18 april hebben we weer een haakdag in de winkel. De vorige keer was het reuze gezellig, daarom hebben we snel weer een nieuwe datum ingepland.Wie weet tot dan?

Wens jullie nog een hele fijne en gezellige dag!
1 opmerking:

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX