maandag 23 november 2015

Luiertasje - Mississipi

Voor velen van jullie denk ik best wel herkenbaar dat je nooit met maar 1 creatie tegelijk bezig bent? Ik ben zowel met de kaarten als met het haken altijd met meerdere projecten bezig. 

Maar heb dan soms ook ineens de "drive" om veel lopende projecten weer af te maken voordat ik iets nieuws mag gaan starten.

Ik wil héél graag in januari gaan starten met de Lossen & Vasten CAL (Zie link), maar moet dan van mijzelf eerst wat haakprojecten af hebben zoals dit luiertasje, maar ook de grote CAL van 2015.

Als eerste dit luiertasje maar afgemaakt. Dit heb ik met de Wafelsteek gedaan. Wil je deze steek ook graag leren? De zusjes Anja van de Belt en Ina Haase geven hierin een cursus in onze winkel op de volgende 3 dinsdagmiddagen:
* 24 november
* 1 december
* 8 december

Je start dan om half 2. De kosten hiervoor zijn € 5,00 wat gedoneerd wordt aan het goede doel Siloah. Wil je meer info? Neem dan even telefonisch contact met ons op. (0548-515883)


Anja en Ina komen regelmatig in onze winkel om nieuwe wol te halen voor deze luiertasjes die ze veel haken voor de verkoop voor het goede doel. Toen ik de tasjes in het echt zag wilde ik er utieraard ook graag 1 haken. Ik heb hier 2 bol Mississippi van Katia voor gebruikt.

Katia - Mississippi-3 - Kleur 755

Ik heb dit gehaakt op naald 3.Om het boekje te sluiten heb ik er een knoop op genaaid. Het boekje heb ik eerst aan elkaar gehaakt met een rand vasten en daarna een rand met Picotjes er omheen gehaakt voor de nette afwerking.


In het boekje zitten aan de linkerkant 2 luiers en aan de rechterkant wat schoonmaakdoekjes. Een ideaal tasje voor de moeders voor onderweg.

Deze tasjes zijn best snel te maken en zijn erg leuk om als kraamcadeautje weg te geven.

Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer kan inspireren. Wens jullie nog een hele fijne en gezellige avond.

9 opmerkingen:

 1. Hoi Jenine, heel erg leuk, mooi gemaakt! Heb je hier ook een (koop)patroon van?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er geen patroon van.
   Je start met een ketting van 50 lossen, dan haak je vervolgens in de Wafelsteek (op internet is deze steek wel te vinden). Dit haak je tot je 47 hokjes hoog bent.
   Dan beide flapjes naar binnen vouwen (ca 11 hokjes) en dit haak je met vasten aan elkaar. Je kan voor de afwerking nog een randje met picotjes er omheen haken.

   Verwijderen
 2. Hoi Jenine, ik vind hem heel leuk! En wat een goed idee zeg!
  Handig voor mn schoonzus!!

  Groetjes Petra
  pvscreativelife.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waar kan ik zo'n tasje kopen? Is er ook een patroon van te koop?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iets hierboven heb ik de beschrijving geplaatst Moni Agila :-)

   "Ik heb er geen patroon van.
   Je start met een ketting van 50 lossen, dan haak je vervolgens in de Wafelsteek (op internet is deze steek wel te vinden). Dit haak je tot je 47 hokjes hoog bent.
   Dan beide flapjes naar binnen vouwen (ca 11 hokjes) en dit haak je met vasten aan elkaar. Je kan voor de afwerking nog een randje met picotjes er omheen haken."

   Mocht je er belang bij hebben, dan is dit tasje wel te koop. Dan mag je me even een email sturen (jeninesiemerink@gmail.com)

   Verwijderen
 4. O, ik heb bijna spijt dat we al helemaal uit de luiers zijn :p Maar als kraamcadeautje is dit ook wel echt super tof!!! Ik ga het onthouden :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe haak je de sluiting en hoe haak je die eraan vast?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben hem nu aan het haken. Heel makkelijk 😊

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX