vrijdag 20 november 2015

Hints & uitwerking Scrap 'n Chat 18 november

Afgelopen woensdagavond hebben we weer een ontzettend gezellige Scrap 'n Chat gehad in onze Facebookgroep en in de winkel. Leuk dat er nog steeds zoveel animo voor is!!


Voor mij was het de allereerste keer, dus vond het best wel spannend om iets leuks uit te denken. Helaas waren er toch wat kleine beginnersfoutjes ingeslopen, maar we gaan de volgende keer voor de herhaling hoor :-) :-) Ik hoop dat jullie deze kaart leuk vonden/vinden om te maken.

Voor diegene die gisteravond niet mee konden doen komen hier de hints:

(Lijstje met benodigdheden kan je HIER vinden)

HINT 1: RIL DE BASISKAART VAN 14,5 x 29 CM OP 14,5 CM EN VOUW DE KAART DUBBEL (VOUWLIJN AAN DE BOVENKANT ZODAT HET EEN STAANDE KAART WORDT)

De eerste hint is een makkie toch? :-)

HINT 2: NEEM CARDSTOCK 1; RIL DEZE OP 8 CM (LENGTE) EN OP 5 CM OVER DE VOLLEDIGE BREEDTE. SNIJDT HET ZWARTE GEDEELTE WEG (ZIE FOTO 1)


HINT 3: NEEM CARDSTOCK 2: RIL DEZE OP 9,5 CM (LENGTE) EN OP 8 CM OVER DE VOLLEDIGE BREEDTE. SNIJDT HET ZWARTE GEDEELTE WEG (ZIE FOTO 2)HINT 4: NEEM CARDSTOCK 3; RIL DEZE OP 1 CM OVER DE VOLLEDIGE LENGTE EN OP 8 CM OP DE BREEDTE. SNIJDT HET ZWARTE GEDEELTE WEG (ZIE FOTO 3). (let op: afmeting moet zijn 16 x 7,5 cm en niet 16,5 cm)
HINT 5: NEEM CARDSTOCK 4; RIL DEZE OP 6,5 CM OVER DE LENGTE EN OP 1 CM OVER DE VOLLEDIGE BREEDTE. SNIJDT HET ZWARTE GEDEELTE WEG (ZIE FOTO 4)HINT 6: NEEM DE BASISKAART, PLAK DAAROP ALLE FLAPJES MET STERK DUBBELZIJDIG TAPE (ZIE FOTO 5)HINT 7: VOUW ALLE FLAPJES DUBBEL. PLAK OP DE VOORKANT VAN DE FLAPJES DE LINTJES MET STERK DUBBELZIJDIG TAPE (ZIE FOTO 6)HINT 8: PLAK AL HET DESIGNPAPIER OP DE JUISTE FLAPJES.

HINT 9: SNIJDT DESIGNPAPIER VAN 14 x 14 CM EN PLAK DIT IN HET MIDDEN VAN DE KAART.

HINT 10: DECOREER NAAR EIGEN IDEE. VEEL PLEZIER MET PIMPEN :-)


Uiteraard hebben wij er ook weer een prijsje aan verbonden. Je hebt t/m vrijdagavond de tijd om je creatie in onze Facebookgroep te laten zien, zaterdagmorgen zal ik de winnaar bekend maken.
Succes allemaal!

Dit is mijn uitwerking geworden.Het is een kaart met allerlei flapjes geworden. Ik heb er zelf een dubbele kaart van gemaakt, ik ben gewoon niet echt een fan van enkele kaarten. Maar wil je de volgende keer liever een enkele kaart maken, dan is dat voor dit model geen enkel probleem.

Het papier wat ik bij deze creatie heb gebruikt is van Studio Light, de Winter Memories lijn. Uit deze lijn heb ik het designpapier gebruikt en de stansvellen.

Op het designpapier heb ik nog lichtjes gestempeld met de Bits & Pieces stempels van Crealies.Als je de lintjes open trekt kan je de flapjes open vouwen. Let op dat je niet te dik decoratiemateriaal op de flapjes doet, dan past hij namelijk niet meer zo goed dicht :-)

Op de flapjes heb ik nog wat stansjes van Crealies verwerkt zoals de sterren en de vierkanten.

Stansmal - Crealies - Decorette no 13 - Sterren in elkaar Stansmal - Crealies - Decorette no 12 - Afgeronde vierkanten in elkaar Ook de kleine flapjes kan je allemaal nog weer open vouwen. Op deze manier kan je op 1 kaart dus héél veel dingen verwerken.

Ook op deze flapjes heb ik allemaal "platte" materialen verwerkt, de stansvellen van Studio Light zijn hier echt ideaal voor.

Ik hoop dat ik jullie met deze creatie heb kunnen inspireren en hoop dat jullie het een leuke Scrap 'n Chat vonden.

Ben je nog geen lid van onze HobbyVision Facebook groep? Meld je dan snel aan. Op dinsdagavond 22 december staat de volgende Scrap 'n Chat weer gepland.
De gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl:

 Basisvel A4 Studio Light - Winter Memories - BASISWM202 Stansvel Studio Light - Winter Memories - EASYWM487  Stansvel Studio Light - Winter Memories - EASYWM490  Stansvel Studio Light - Winter Memories - EASYWM494 Scrapvel Studio Light - Winter Memories - SCRAPWM02 DecoArt Media - Crackle Paint White Clearstamp Crealies - Bits & Pieces - No 11 Sparkle Prima Marketing Distress tool

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX