maandag 25 maart 2019

Art Journal - Life is Like a Camera

Vandaag wil ik jullie weer een creatie laten zien die ik een tijdje terug al gemaakt heb maar nog niet op mijn blog heb laten zien. Dit keer is het weer een pagina geworden voor in mijn Art Journal. Ik heb de kleine van Art by Marlene, dit is echt een fijn formaat om op te werken.

Als eerste ben ik begonnen om de achtergrond op kleur te brengen met de Distress Oxide Sprays. Ik heb hiervoor de kleuren Fossilized Amber, Cracked Pistachio en Mermaid Lagoon gebruikt.  Nadat de achtergrond op kleur was heb ik er wat Rice Paper van Stamperia overheen geplakt, dit werkt zo leuk. Dit heb ik met de Hardsealer van Joy! Crafts opgeplakt.

Daarna heb ik met diverse mask stencils nog patronen aangebracht op de achtergrond. Ik heb dit o.a. gedaan door met een mask stencil en de Fossilized Amber Distress Oxide inkt te werken, maar ook heb ik nog gewerkt met witte structuurpasta van Dutch Doobadoo.


En zie je die gave mask stencils van Finnabair die ik ook gebruikt heb? Bij deze mask stencils heb ik de Icing Paste van Finnabair gebruikt. Dit is ook een dikkere "pasta" die je met een spatel aan kunt brengen. Dit laat je aan de lucht drogen of voorzichtig met je heattool. Ik heb de kleuren Lucky Emerald en Mystic Turquoise door elkaar gebruikt, je kunt ze prima mengen met elkaar. Ze geven echt zo'n toffe glans aan je project.

Als finishing touch heb ik nog met een mask stencil en wat zwarte gesso wat accenten aangebracht. Onder deze blogpost zal ik de verschillende producten even laten zien, een plaatje van de producten werkt makkelijker dan dat ik alles ga omschrijven ;-)

Voor de tekst heb ik het stickerboekje van Art by Marlene gebruikt. Hier heb ik een toepasselijke tekst uit gezocht en deze op kleur gebracht met wat potloden.

Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer wat inspiratie kan geven. Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Studio Light - ART BY MARLENE 2.0 - Washi Tape 02 Studio Light - ART BY MARLENE 2.0 - Sticker Set  Studio Light - ART BY MARLENE 2.0 - Ringband Journal 145 x 190mm Distress Oxide SPRAY - Mermaid LagoonDistress Oxide SPRAY - Fossilized Amber Distress Oxide SPRAY - Cracked PistachioDistress Oxides Ink Pad - Fossilized Amber Finnabair - Mask Stencil 6" x 9" - Swirly FloralsFinnabair Icing Paste - Lucky Emerald Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Multi Stencil 2 Dutch Doobadoo - Gesso Black 250 ml Dutch Doobadoo - Structure Paste Smooth - 250ml Joy! Crafts - Hard Sealer voor textiel en papier Stamperia - Rice Paper A4 - Blue Flowers Bouquet Stamperia - Rice Paper A4 - ButterflyStudio Light - Grunge Collection - Clearstamp SL340 Studio Light - Mask Stencil A5 - Grunge Collection nr.11  

2 opmerkingen:

  1. Heel erg mooi geworden.
    Groetjes van Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is weer uit de kunst!
    Nu wordt het toch tijd om mijn art journal te voorschijn te halen en te beginnen. Ik zie zoveel mooie dingen!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX