maandag 12 november 2018

Mixed Media Canvas - Dreamer of Dreams

20 oktober was er een leuke Mixed Media workshopdag in onze winkel. Bij de workshop van Cindy Wille kon je een heel leuk A5 canvas maken met de leuke spullen van AB Studio en Mitform Castings.

Omdat ik zelf niet mee kon doen en ik het canvas wel heel erg gaaf vond ben ik er thuis lekker mee aan het prutsen gegaan.Ik heb er wel een beetje mijn eigen draai weer aan gegeven. Letterlijk, haha, want Cindy had het canvas rechtop gezet en ik dus liggend. Dat kwam met mijn compositie beter uit.

Op de achtergrond heb ik met een mask stencil en transparante structuurpasta wat motiefjes aangebracht. Hiervoor heb ik een mask stencil van AB Studio gebruikt. Daarna heb ik de achtergrond in de witte gesso gezet.
Ik heb de achtergrond daarna op kleur gebracht met de sprays van Lindy's Gang, ik heb hiervoor de kleuren Cocklebells Coral en Green with Envy Green gebruikt. Dit heb ik er lichtjes op gesprayd, daarna extra water er overheen gesprayed en weer afgedept met een keukendoekje. Dit heb ik herhaalt totdat ik tevreden was over het resultaat.


Daarna heb ik met een Grunge stempel van Studio Light nog wat op de achtergrond gestempeld. (Met Archival Coffee)
Daarna ben ik begonnen aan de opbouw van mijn project. Aan de linkerkant zie je nog wat Greyboard Art van Dutch Doobadoo. Dit heb ik eerst bewerkt met de Emboss it dabber en daarna embossingpoeder van WOW er overheen gestrooid en verhit Dit heb ik 2x herhaalt om een mooie dikke laag te krijgen.

De losse elementen zijn allemaal uit het papier van AB Studio geknipt, wat zijn deze gaaf hè? Ik heb dit allemaal met de Heavy Body Gel opgeplakt zodat het goed vast zit. En het voordeel is dat het niet gelijk droog is dus je kunt nog een beetje blijven schuiven.Ik heb ook nog wat decoratie "mos" gebruikt (Sisal bruin), wat honeycomb van Dutch Doobadoo en wat super gave charms van Mitform Castings. Ik heb nadat ik alles had vastgeplakt nog een beetje voorzien van wat witte gesso, wat Fran-táge Shabby Green op de achtergrond gestrooid en wat glazen "bollen" van Finnabair opgeplakt.

Alle gebruikte materialen zal ik onder deze blogpost weer even plaatsen zodat jullie kunnen zien wat ik gebruikt heb.

Ik hoop dat ik jullie met dit Mixed Media canvas ook weer kan inspireren. Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Lindys Stamp Gang - Starburst - Cocklebells Coral Lindys Stamp Gang - Starburst - Green with Envy Green WOW Embossingpoeder - Wow! Glintz - Aztec GlitzRanger - Emboss It Dabber 1oz Ranger - Archival Inkt - Coffee Canvas Board, A5 AB Studio - Elements for Cutting - Amazing Life AB Studio - Mask stencil - nr 63 Dutch Doobadoo - Gesso White 250 ml Dutch Doobadoo - Structure Paste Smooth - 250ml Finnabair Art - Heavy Body Gel - 8.5oz - Transparant Metal Charm - MitFORM Castings - Key_3 Metal Charm - MitFORM Castings - Corner_upper_5_STE Stampendous Fran-táge - Embossing Enamel - Green Dutch Doobadoo - Dutch Greyboard Art - Frames Squares A5 Tim Holtz - Idea-Ology - Chipboard Quote Chips (58/Pkg)Tim Holtz - Filmstrip ribbon Finnabair - Art Ingredients - Melange Art Pebbles 75/Pkg Studio Light - Grunge Collection - Clearstamp SL341 

4 opmerkingen:

 1. Mooie creatie. Dank je wel voor de duidelijke uitleg. Gr. Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg mooi!!! bedankt dat je de moeite neemt om alles zo duidelijk uit te leggen. Ook de complimenten voor het hele team 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi geworden, en bedankt voor de duidelijke uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg mooi geworden. Bedankt voor de goede en duidelijke uitleg!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX