zaterdag 17 november 2018

Mindfull Art Story - Kleuren

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik weer een uitgebreide blogpost voor jullie met een heel verhaal weer achter de pagina. Afgelopen week kwamen de pakkende tekststempels van Anna Gretha Design bij ons binnen. Dit zijn  Nederlandse tekststempels en per stempel gaat er ook een bedrag naar het Kankerfonds.

Het stempelset "Kleuren" sprak mij gelijk enorm aan omdat deze heel goed te gebruiken is in mijn "verwerkingsboek". 


Deze keer heb ik weer een pagina gemaakt in mijn A5 Journal van Vaessen Creative. Omdat ik een kleurrijke achtergrond wilde ben ik aan de slag gegaan met de Dylusions Paints, ik heb gekozen voor de kleuren Dirty Martini, Squeezed Orange en Laidback Lila. Dit heb ik aangebracht met de blending tools. Daarna heb ik diverse mask stencils er overheen gebruikt.
Om nog meer kleur te krijgen heb ik wat Collage Paper van Art by Marlene gebruikt. Dit heb ik opgeplakt met de Matte Gel van Liquitex.

Zoals je ziet is het nog niet helemaal 1 geheel op de achtergrond. Om de tekst die ik wilde gebruiken terug te laten komen in de verwerking van de pagina heb ik ervoor gekozen om het Collage Paper te vervagen met witte gesso. (gesso verdund met water). Daardoor worden de kleuren bij het Collage Paper weer fletser. (Schaduwen uit het verleden)Om de bloemen wel weer te accentueren heb ik met de witte Uni-ball nog wat highlights aangebracht.  Ook heb ik nog wat tekststickers verwerkt, deze komen uit het stickerboekje van Art by Marlene en zijn op kleur gebracht met de Dylusions Paint.

Verder heb ik met een zwarte pen nog wat doodles aangebracht en her en der wat gestempeld.


Hier dus de pakkende tekststempel van Anna Gretha Design. Deze heb ik met de Versafine Clair Nocturne gestempeld en daarna Clear embossingpoeder er overheen gestrooid. Op de achtergrond heb ik ook nog een paar stukjes Washi Tape geplakt.

De plaatjes die ik heb gebruikt komen uit het Die-Cut boekje van Art by Marlene. Hier heb ik wat schaduw omheen gemaakt met de Stabilo All - black. Voor de finishing touch heb ik nog wat Deep Chuncky Black Fran-tage op de pagina verwerkt.


Dit is ook weer een Mindfull pagina. Bij deze pagina kwam bij mij, door de kleurtjes, heel erg weer naar boven dat wij vroeger op school de echte originele dure Oilily sjaaltjes moesten dragen. Die waren ook zo kleurrijk. Of je nou wilde of niet, je moest wel, want anders hoorde je er niet bij. Achteraf vind ik het gewoon bizar, zoiets zou niet moeten... we moeten elkaar respecteren zoals we zijn en niet om de spullen die we hebben of dragen. En zeker geen spullen kopen, of je ze nou mooi vind of niet, alleen maar om ergens bij te horen. Dit heeft mij wel weer aan het denken gezet....

Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer wat inspiratie kan geven. Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Vaessen Creative - Creative Journal - Stamp Book A5 Dyan Reaveley`s - Dylusions Paint - Laidback LilacDyan Reaveley`s - Dylusions Paint - Dirty Martini Dyan Reaveley`s - Dylusions Paint - Squeezed Orange Joy! Crafts - Ink Blending tool Mask Stencil - Crafter`s Workshop - Art is... Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - 15 x 15 cm Triangle Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - A5 Geomatric Blocks Studio Light - ART BY MARLENE 2.0 - Washi Tape 02 Studio Light - ART BY MARLENE - A4 Collage Paper 02 Studio Light - ART BY MARLENE - Stansblok A5 Studio Light - ART BY MARLENE 2.0 - Sticker Set  Clearstamps Anna Gretha Design - Set Kleuren (2210163) Studio Light - Grunge Collection - Clearstamp SL340 Studio Light - Mixed Media lijn - Clearstamps A5 nr 219 Ranger - Archival Inkt - Prickly Pear Stempelinkt Versafine - Clair Ink Pad - Nocturne WOW! Embossingpoeder - Large 160 ml - Clear Super Fine Stampendous Fran-táge - Embossing Enamel - Chunky Black Stabilo ALL - Black 8046

7 opmerkingen:

 1. was al benieuwd wat het zou worden toen ik de eerste foto's zag. Super weer, en ik hoop voor jou dat dit soort werken jou veel deugd zal doen!
  Fijn weekend
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi en prachtige kleuren heb je gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schitterend mooie pagina's met deze kleuren en de pakkende tekst van Anne Gretha Design.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ontzettend mooi en wat een schitterende kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lekker kleurrijk, mooie tekst, en met je verhaal eronder zeg je precies wat ik al die jaren ook al denk, te zot voor woorden dat men gedwongen word om persee iets te moeten kopen om ergens bij te horen!! Je bent goed zoals je bent, en ieder mens is Uniek!! Dat is wat kinderen bijgebracht moet worden, leef je eigen leven ...... Andre Hazes junior zingt 't al!!! Daarom pleit ik persoonlijk ook om een schooluniform in te voerne, ben je van dat gezeik af en is iedereen gelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb geen idee hoe je het zo één geheel laat worden maar prachtig meis.
  Dat erbij moeten horen en daarom iets moeten kopen. Tja dat is een keuze. Ik heb van mijn ouders (misschien door geld gebrek) altijd geleerd dat je draagt wat je draagt en niet wat een ander vindt dat je moet dragen. Dat scheelt bergen. Ik draag wat ik leuk vind en als dat in de mode is, is dat leuk en is dat niet in de mode dan is dat ook leuk. Succes. De mens is een kuddevolk, je kiest zelf de kudde waar je bij wilt horen

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX