zaterdag 10 november 2018

Art Journal Vaessen Creative - Crafting Each Day

Zoals jullie misschien wel weten mag ik mij tot 1 van de enorme bofkonten noemen die regelmatig spullen toegestuurd krijgt van groothandels om daar voorbeelden mee te maken, te testen, tijdens LIVE uitzendingen te promoten etc. Ik werk eigenlijk freelance als een soort "product influencer" voor diverse groothandels / merken. Dit is echt zo tof om te doen en ben hier ook onwijs dankbaar voor.

Zo kreeg ik van de groothandel Vaessen Creative hun nieuwe Art Journal / Stamp Journal opgestuurd om te testen. Dit Art Journal is leverbaar in A4 en A5 formaat. Ik heb gekozen voor het A5 formaat, dit vind ik net iets prettiger werken. Wie weet durf ik ooit nog over te stappen naar een groter formaat?

Ik heb deze Art Journal nog niet met alle mediums kunnen testen, maar ik ben dus begonnen met de Distress Oxide inkten, wat gesso, water etc. En dit gaat allemaal prima. Voor mijn eerste indruk is deze Art Journal echt geslaagd. Het is 240 grams papier dus het is echt lekker stevig. Het is te vergelijken met de Art Journals van Ranger, alleen zijn deze iets leuker geprijsd ;-)

Maar genoeg nu over de Art Journal, ik zal jullie laten zien wat ik van mijn eerste "test" heb gemaakt:


Voor mij is het freubelen echt een uitlaatklep geworden. Ik probeer elke dag iets te doen, het hoeft niet veel te zijn, maar als je maar even bezig bent. Even een moment je hoofd leeg maken, niks "moeten". Voor mij werkt het heel erg positief Vandaar dat ik voor deze eerste pagina ook de tekst heb gekozen "Crafting each day keeps the crazy away". Ik durf ook wel voor 100% te zeggen dat als ik de hobby niet zou hebben dat ik allang knettergek was geweest ;-)

Voor de letters heb ik een stansmal van Marianne Design gebruikt. Deze letters zijn van een mooi formaat voor in deze Art Journal. Daar omheen wat lijntjes gemaakt met de zwarte Posca verfmarker.


Voor de achtergrond heb ik eerst de Distress Oxide inkten gebruikt. Ik heb de volgende kleuren gebruikt:
Mowed Lawn, Pine Needles, Chipped Sapphire, Salty Ocean en Old Paper.

Daarna heb ik wat Rice paper van Stamperia op de achtergrond aangebracht met de Matte Acrylic van Liquitex. Daarna heb ik wat gesso verdund met water en dat heb ik over mijn hele pagina aangebracht met een kwast om alles iets "matter" te maken.

Daarna heb ik links onder en rechts boven met een mask stencil wat verfspetters aangebracht met de Light Paste van Finnabair. Toen dat nog nat was heb ik er olijfgroene embossingpoeder van de WOW overheen gestrooid en dit verhit met de heattool.

Daarna ben ik gaan stempelen op de achtergrond met de stempels van Studio Light uit de Grunge Collectie en de Industrial collectie. Dit heb ik gedaan met de Archival Inkten (Jet Black, Bluebird, Prickly Pear, Cobalt)

Als Finishing Touch nog een dame uit een stansblok van Art by Marlene opgeplakt, wat Doodles aangebracht en wat witte spetters gemaakt met de WOW embossingpowder Bright White Ultra High.

Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer wat inspiratie heb kunnen geven. Wil je liever niet in een Art Journal werken? Je kunt deze technieken uiteraard ook altijd toepassen op een kaart.
 Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Vaessen Creative - Creative Journal - Stamp Book A5 Studio Light - ART BY MARLENE - Stansblok A5 01 Studio Light - Industrial 3.0 - Clearstamp STAMPIN319 Studio Light - Grunge Collection - Clearstamp SL341 Studio Light - Mask Stencil A5 - Grunge Collection nr.11 WOW Embossingpoeder - Bright White Ultra High WOW embossingpoeder - Olive Ranger - Archival inkt - Jet Black Ranger - Archival Inkt - Olive Ranger - Archival Inkt - Cobalt Ranger - Archival Inkt - Prickly Pear Ranger - Archival Inkt - Bluebird Distress Oxides Ink Pad - Salty Ocean Distress Oxides Ink Pad - Pine Needles Distress Oxides Ink Pad - Lucky Clover Distress Oxides Ink Pad - Chipped Sapphire Distress Oxides Ink Pad - Old Paper Finnabair - Art Basics - Light Paste Opaque White Posca Verfmarker - Fijne Conische Punt 1.3 mm - Zwart Uni-Ball Signo - Bold Point Gel Pen - White Marianne Design - Collectables - Alfabet XXL Dutch Doobadoo - Gesso White 250 ml

2 opmerkingen:

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX