zondag 11 november 2018

Art Journal - For the Better

Vandaag wil ik jullie weer een nieuwe pagina laten zien in mijn Art Journal. Ook deze is gemaakt in het nieuwe Art Journal van Vaessen Creative.

Zoals ik al eerder schreef gaat het voor mij echt een verwerkingsboek worden. Ik wil proberen mijn gevoelens op deze manier te gaan uiten. Al deze technieken die ik gebruik kunnen jullie uiteraard ook  op de kaarten toepassen.

Ik ben als eerste begonnen om de bloemenstempels van Studio Light in mijn Art Journal te stempelen. Omdat ik al een pagina meer heb gemaakt (zie vorige blogpost) had ik aan de linkerkant natuurlijk een "dikkere" ondergrond al. Ik had "gelukkig" 1 pagina overgeslagen in mijn Art Journal, want jullie kunnen je voorstellen dat er bij mij natuurlijk ook wel eens iets mis ging. Ik had nog wel een stempelhulp gebruikt, maar bij de eerste keer stempelen was de afdruk niet helemaal perfect geworden. Bij een 2de poging verschoof mijn papier helaas... dus ik had een dubbele afdruk. Dit vond ik niet mooi. En nu?

Ik kon er voor kiezen om de hele achtergrond te gaan coveren, maar ik heb ervoor gekozen om de pagina's als pocket aan elkaar te plakken (zie de rechterkant). Daar komt later nog een keer een leuke label in :-) Dus als je iets fout doet... er is altijd weer een oplossing!! Kijk in oplossingen en blijf niet met je problemen lopen (de wijze les voor mijn Art Journal)

Nu over naar de werkwijze ;-) 

Ik had gestempeld met Versafine Clair Nocturne. Deze inkt blijft wat langer nat dus ik heb er de WOW embossingpoeder Clear Super Fine overheen gestrooid en dit verhit met de heattool. Dan ligt de bloem er mooi dik bovenop.


Omdat ik de bloemen wit wilde laten heb ik de bloemen gestempeld op maskeerpapier en deze uitgeknipt. Zoals jullie bij de bloem rechts onder zien zitten er hele fijne blaadjes en rondjes bij, dit kan je bijna niet uitknippen. Daarom heb ik daar met de Pebeo Drawing Gum wat "gum" op gedaan.

Daarna ben ik met de Lindy's Magicals Sweet Treats en dan de kleur Dark Chocolate Truffle aan de slag gegaan. Je kunt dit net zo vaak aanbrengen totdat je zelf tevreden bent. 

Mijn bedoeling was een monochroom pagina te maken, dus ik heb over de achtergrond nog wat gestempeld met een Studio Light stempel, hiervoor heb ik de Archival Sienna gebruikt. Verder heb ik nog wat structuur aangebracht met de Light Paste. Om dit echt mooi dekkend wit te krijgen heb ik er de WOW embossingpoeder Bright White overheen gestrooid toen dit nog nat was. Daarna even verhitten met de heattool.

Met een mask stencils van AB Studio heb ik nog wat bruine stippen aangebracht. Hiervoor heb ik de Magicals ook gebruikt, dit heb ik vermengd met de 3D Gloss Gel.


De teksten heb ik op de computer uitgeprint met het lettertype Impact Label. Deze heb ik op wat ribbelkarton van Joy! Crafts geplakt.

Ik wilde in eerste instantie de bloemen ook lichtjes in gaan kleuren met de bruine Magicals. Alleen merkte ik dat het papier niet zo heel erg fijn kleurt en ik vond het gewoon echt niet mooi worden, de bloemen vielen niet meer op. Daarom heb ik de bloemen nogmaals gestempeld, uitgeknipt en weer opgeplakt. Daarna heb ik wat lichtgrijze schaduwen aangebracht in de bloemen.

Dit keer dus een totaal andere pagina dan jullie een beetje gewend zijn van mijn Art Journals, maar ik wil gewoon alles testen en kijken in welke "mood" ik ben en dat in mijn werk door laten schemeren.

Ik hoop dat ik jullie hier weer mee kan inspireren. Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Vaessen Creative - Mixed Media Paper - A4 (Ivory) Vaessen Creative - Creative Journal - Stamp Book A5 Studio Light - So Spring - Clearstamp A6 So Spring - STAMPSS284 Studio Light - Clearstamps Basics - STAMPSL271 Lindy`s Stamp Gang - STARBURST Magicals - Sweet Treats Finnabair - Art Basics - 3D Gloss Gel - 8.5oz AB Studio - Mask stencil - nr 14 Finnabair - Art Basics - Light Paste Opaque White Archival Ink - Mini Ink Pad - Kit #2 WOW! Embossingpoeder - Large 160 ml - Opaque Bright White Super Fine WOW! Embossingpoeder - Large 160 ml - Clear Super Fine Stempelinkt Versafine - Clair Ink Pad - Nocturne Studio Light - Grunge Collection - Clearstamp SL336 Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Triangles Pebeo - Drawing Gum Marker - Punt 0.7mm Masking Paper / Maskeerpapier- A4 - 10 vel 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX