donderdag 15 november 2018

Mindfull Art Story - Loslaten

Vandaag staat er weer een Mindfull pagina uit mijn Art Journal op mijn blog. Ik moet voor mijn revalidatie proberen dingen te verwerken en dit doe ik dus op een creative manier, maar zal ook op mijn blog een beetje het verhaal erachter gaan beschrijven. Dit zijn soms best wel persoonlijke dingen. Uiteraard zal ik ook dingen voor mijzelf houden, maar ik moet leren om dingen te gaan uiten, te beschrijven en dat ga ik middels mijn blog doen. Wie dit niet wil lezen moet dus gewoon naar beneden scrollen en alleen de werkbeschrijving / producten bekijken. Wie het wel wil lezen kan er een kopje thee bij pakken ;-)

Vandaag dus een pagina over loslaten. Loslaten is een proces wat je moet leren en wat niet in 1x gaat. Dat is ook bij deze pagina gebeurd.


Ik heb heel bewust een pagina gepakt waarbij aan de achterkant al een creatie is gemaakt. Ik vind het namelijk "eng" omdat ik bang ben dat de andere creatie dan vies wordt. Ook heb ik heel bewust gekozen om met de Impasto Paint te gaan werken omdat je daar geen controle bij hebt, met verf kan je niet perfect werken. Wel ben ik de fout in gegaan om "safe" kleuren te pakken die binnen mijn comfortzone zitten. Maar oké, dat mag... het proces kan je niet in 1 keer leren toch?

Toch ben ik uiteindelijk wel tevreden over de basis. Daarna ben ik mijn project gaan opbouwen met de gave mask stencils van Finnabair. Ik heb een stencil gebruik icm de Distress Oxide Wilted Violet en de Manuscript stencil heb ik met de structuurpasta van Dutch Doobadoo aangebracht.Daarna heb ik eerst het Rice Paper van Stamperia aangebracht, hiervoor heb ik de Matte Gel van Liquitex gebruikt. Oke, ook dit Rice Paper blijft binnen mijn comfortzone, ik had ook een leuke stempel kunnen pakken. Ik merk dus aan mijzelf dat ik het loslaten nog erg moeilijk vind.

Om de achtergrond verder af te werken heb ik diverse stempels gebruikt. Het witte script is een stempel van Noor! Design, deze heb ik met de Hero Arts Unicorn inkt aangebracht. Ik heb dit uit de hand gestempeld zodat het niet perfect wordt. Ik heb dus deze keer zonder acrylblok of stempelhulp gestempeld.


Daarna heb ik de tekst gemaakt. De letters Loslaten is gemaakt met het Greyboard Art van Dutch Doobadoo. Deze heb ik op kleur gebracht met de Impasto Paint en de randen aangezet met de Distress Oxide Wilted Violet. Rondom de letters heb ik met een paarse pen nog een lijntje getekend.

De strookjes met tekst zijn maakt in Word met het lettertype Impact Label. Deze heb ik gemat op het ribbelkarton van Joy! Crafts.

Voor de finishing touch heb ik met de witte Signo Uniball pen wat accenten en doodles aangebracht en als laatste wat parels met de Nuvo Vintage Drops (die heb ik pas aangebracht nadat ik de foto heb gemaakt).

Deze pagina heb ik vandaag heel bewust gemaakt. Ook voor mij geld dat ik naast het knutselen ook qua werkt etc veel moet leren loslaten. Vandaag is ook een dag dat alles tegenzit en dat ik moet leren om dingen aan anderen over te laten... en dat blijft toch zo moeilijk! Ik ga steeds weer de fout in om de dingen toch zelf te doen, dat blijft binnen de comfortzone.

De pagina van vandaag is dus echt een complete uiting van mijn "mood" van vandaag, ik ben blij dat ik het op deze manier kan uiten ipv opkroppen. Maar, zoals ik al eerder schreef, het blijft een proces van vallen en opstaan.

Ik hoop dat ik jullie ook met dit soort pagina's en verhalen inspiratie kan geven. En ja, mijn blog zal veranderen, want ik MOET veranderen wil ik in mijn revalidatie vooruit gaan komen. Dit op advies van mijn arts, anders zal het qua revalidatie helaas blijven zoals het nu is en dat wil ik niet. Ik krijg nog een kans die ik met de volle 100% aan ga pakken, maar dat betekend dat ik dingen moet veranderen. Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Studio Light - ART BY MARLENE 2.0 - Ringband Journal 145 x 190mm Prima Marketing - Art Alchemy - Impasto Paint - Mediterranean  Prima Marketing - Art Alchemy - Impasto Paint - Lavender Prima Marketing - Art Alchemy - Impasto Paint - Wild Iris Prima Marketing - Art Alchemy - Impasto Paint - Snow White   Finnabair - Art Basics - Mixed Media Silicone Brush 1 Finnabair - Art Basics - Brush Set 7/Pkg Stamperia - Rice Paper A4 - Hortensia & Dragonfly Dutch Doobadoo - Structure Paste Smooth - 250ml Dutch Doobadoo - Greyboard Art - A4 Alfabet Noor! Design - Clearstamp - Scrap! - Script Hero Arts - Pigment Ink - Unicorn Ranger - Archival inkt - Jet Black Ranger - Archival Inkt - Bluebird Studio Light - Memories of Summer - Clearstamp - STAMPMS289 Nuvo Drops - Vintage Drops - Bohemian Teal 

11 opmerkingen:

 1. Heel erg mooi Jenine, mooi geschreven ook. Mijn zus kampt met hetzelfde probleem ook niet kunnen loslaten en alles moet perfect. Is nu ook creatief in behandeling om dit te leren loslaten. Hoop dat je Art Journal daarbij helpt.
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jenine, je projekt is super mooi geworden. Misschien juist door het loslaten. Je weet zelf goed de dingen te benoemen en voor mijn gevoel ben je heel goed bezig. Ik vind het ook fijn om te lezen en voel me een beetje betrokken en zie ook je goede wil om je 200% in te zetten en dat zal een ander ook een positive boost kunnen geven. Ga vooral op deze weg verder en voor mijn gevoel is je werk heel mooi en mag anders zijn. Liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi Jenine!! Je pagina EN je verhaal. Aangezien ik ook revalideer momenteel en bezig ben met mindfullness, weet ik zo ongeveer wat je doormaakt. Daarbij ook nog leren niet alles in een keer af te maken is misschien nog wel het moeilijkste! Groetjes en sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed zo Jenine grijp deze kans en kies voor jezelf acceptatie is heel moeilijk maar doe je het niet dan kom je geen stap verder. Succes zet 'm op!
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supergoed van je Jenine, mijn revalidatietraject moet nog gaan beginnen, maar ik ben er wel al mee bezig, en ook op een creatieve manier ........ Loslaten valt idd heel vies tegen, ik merk 't aan mezelf ook. Maar we gaan door, we moeten door en we kunnen T!!!! Topper ben je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel sterkte met het loslaten, maar aan je mooie project te zien komt dat wel goed.
  Ook mooi op geschreven.😘succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Jenine, heel veel sterkte met het leren loslaten. Het zal niet makkelijk zijn. Het is fijn dat je het op een creatieve manier gaat leren. Zoals we in het noorden zeggen kop der veur ����

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige pagina, schitterend!
  Ook mooi geschreven, loslaten is en blijf moeilijk.
  Sterkte met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. helemaal uit gelezen!
  een sprong in het nieuwe just do it!!!!
  ik volg jou hier zeker , want iedereen heeft problemen te verwerken en los te laten op een aof andere manier,
  en iedereen kan van iedereen leren.

  Tot de volgende

  lieve groet,

  tine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow je laatste 2 posten net gelezen. Wat een mooie manier om zo met je verwerkingsproces aan de slag te gaan. Zo herkenbaar ook. 4 jaar geleden heb ik een kaartenserie gemaakt met allerlei thema's wat op dat moment speelde. Achterop schreef ik wat mij op dat moment bezig hield. Heel waardevol.
  Ik vind het mooi om te lezen en zien waar je mee bezig bent en houd je blog in de gaten.
  Ook om ervaringen op te doen om met mixed media en art journal aan de slag te gaan.
  Heel veel sterkte en kracht met de revalidatie. Ik neem mijn petje af wat je allemaal laat zien en jou eerlijkheid hierin.
  groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. prachtig meis. Babysteps are steps too.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX