zaterdag 23 augustus 2014

Tutorial doorkijkkaartje Reindeers

Vinden jullie ze ook zo ontzettend mooi, die nieuwe rendieren 6002/2029 van Noor! Design? Ik vind ze zelf echt super mooi, heb ze ook al op verschillende creaties gebruikt. Deze laat ik allemaal in de loop van de tijd nog zien :-)

Vandaag laat ik jullie dit "doorkijkje" zien. Ik zal proberen uit te leggen hoe ik deze heb gemaakt.


Wat heb je nodig?
* Designpapier Pion Design - Days of Winter
* Kaartkarton Kraft Krijtwit 15 x 30 cm
* Dutch Doobadoo Shape Art mal 470.713.100
* Softboard 


Ril de kaart op 15 cm en vouw de kaart dubbel. Bewerk de randen met Distress inkt Brushed Corduroy. Plak aan de binnenkant van de kaart designpapier van 14,5 x 14,5 cm en ook op de voorkant plak je designpapier van 14,5 x 14,5 cm.

Leg de Shape Art mal in het midden van je kaart. Teken de vorm van de mal na met potlood en knip dit uit. Je krijgt nu een doorkijkje.Leg nu de Shape Art mal op bruin Kraft cardstock, teken dezelfde maat van de Dutch Doobadoo shape art mal weer over en ook de maat groter. Knip deze vorm uit. Plak achter deze vorm wat softboard. Plak dit met 2mm foamtape precies op het doorkijkje. Zo heb je een mooie opening in je kaart.

Het softboard kan je nog bewerken met Gesso zodat het minder hard overkomt op de kaart.


Daarna ga je met de Grunge stempel 6410/0093 nog wat stempelen op de achtergrond van je gestreepte designpapier.
Het pimpen van de kaart kan nu beginnen.

Stans de rendieren en de lantarenpaal uit Kraft cardstock. Bewerk deze met Distress inkt Brushed Corduroy.

Ook zie je links nog het Laser Paper Art hek van Dutch Doobadoo. Deze heb ik eerst bewerkt met Versamark en daarna voorzien van Fran-táge Shabby White en dit verhit met de heattool.
Om alles af te werken heb ik nog wat sneeuw op de kaart gesmeerd.


Ik hoop dat ik jullie hier weer mee kan inspireren.
Deze kaart is ook komende week te bekijken op de Knotsgekke Kaarten én Scrapdagen in Den Bosch. 

Wie van jullie gaat er ook naartoe? Wij hebben nog een leuke wedstrijd bedacht:


Ik wens jullie nog een heel fijn en gezellig weekend. Bedankt voor jullie bezoekje en de leuke reacties die jullie steeds achterlaten.

Liefs Jenine xXx7 opmerkingen:

 1. Ze zijn prachtig die rendieren en hoewel ik al diverse anderen heb denk ik er over om deze ook aan te schaffen. Je doorkijkje vind ik erg mooi gemaakt en prachtig ook de zachte kleuren.

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke kaart Jenine, die hertjes zijn echt heel erg leuk, ik heb ze ook en ga ze binnenkort gebruiken. Je hebt een mooi voorbeeldkaart van gemaakt, ik ga niet naar de beurs, vanuit Friesland vind ik dit net iets te ver, groetjes Frosien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je kaart is een plaatje!! Echt een prachtig wintertafereel!
  Nee, ik ga niet naar Den Bosch. Jammer....
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eine wunderscöne Karte ist das geworden,
  absolut stimmig und wunderschön.

  LG
  Ulla

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi kaartje geworden. Leuk idee om er een door kijkkaart van te maken!! Ik kom donderdag wel kijken.
  Groetjes Giovanna

  BeantwoordenVerwijderen
 6. This card is soooo lovely! Wonderful!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX