zondag 29 juli 2018

#HVZomerMarathon2018 - Challenge 8 - Gebruik Gesso

Ik loop een klein beetje achter met op mijn blog met de creaties plaatsen van de #HVZomerMarathon2018. Inmiddels ben ik weer helemaal bij met het maken van de creaties, vandaag heb ik deze creatie voor Challenge 8 gemaakt, morgen komt de nieuwe challenge weer online.

De creaties van Challenge 6 & 7 zal ik komende week nog even op mijn blog plaatsen.

Voor Challenge 8 had ik zelf het thema bedacht: Gebruik Gesso op je creatie. Je zou denken dat als je het zelf uitdenkt dat het een makkie moet zijn, maar tjeetje, hij moest echt uit mijn tenen komen. Wist ineens niet wat ik wilde maken... en het wilde allemaal net niet zoals ik wilde, vast wel herkenbaar toch?

Ik had namelijk bedacht dat ik de Bokeh techniek wilde gaan doen met de Gesso. Dus gestart met een wit vel Mixed Media papier en daarop de ondergrond roze gemaakt met de Distress Oxide inkt, ik heb de kleuren Spun Sugar, Worn Lipstick en Picket Raspberry gebruikt.

Daarna uit een stukje cardstock diverse maten cirkels gestanst en dat als "malletje" gebruikt op de kaart. Met een vingerdabbertje heb ik wat cirkels met gesso aangebracht. Daarna met een lege wc rol nog wat grote cirkels "gestempeld" met de gesso.


Daar overheen nog wat stempels gedaan van Studio Light, deze heb ik gestempeld met de Distress Oxide Worn Lipstick. Omdat ik in mijn "ZomerMarathon" album straks allemaal pagina's met een zwarte onderkaart wil hebben kwam ik ineens aan het twijfelen, want hieronder een zwarte onderkaart vond ik niet mooi....

Dus daar ging mijn idee wat ik in mijn hoofd had.... het werd echt té roze. Dus maar wat Rice Paper van Stamperia erbij gepakt en gekeken of daar iets leuks tussen zat en uiteraard wel iets gevonden:


Ik heb 2 verschillende vellen gebruikt, onderaan deze blogpost zal ik alle producten nog even plaatsen. Alleen zit er veel meer kleur in de plaatjes en de ondergrond was veel te roze, dus heb ik nog wat Distress Oxide Broken China op mijn Craftsheet gedaan, wat water erbij gedaan en daar mijn papier doorheen gehaald. Daarna heb ik het Rice Paper opgeplakt met de Matte Gel van Liquitex. 

Toen liep ik weer vast over de verdere afwerking, maar na een tijdje brainstormen en van alles proberen kwam ik tot dit eindresultaat:


Ik heb nog wat stempels van Studio Light gestempeld met de Distress Oxides en dan de kleuren Broken China en Peacock Feathers. Voor de zwarte afdrukken heb ik de Versafine Clair Nocture (zwart) gebruikt.

De schaduwen zijn gemaakt met de Stabilo All Black. Voor de teksten heb ik de stickers van Tim Holtz gebruikt, deze vind ik altijd zo leuk om ergens op te verwerken. Om deze wat accenten te geven heb ik de Signo Uniball White gebruikt.

Als laatste zie je overal nog wat witte spetters, hiervoor heb ik met de Spletter Brush van Tim Holtz wat spetters met gesso aangebracht.

Op deze manier is dus deze creatie tot stand gekomen, het heeft deze keer heel wat voeten in aarde gehad, hihi, maar ben wel heel tevreden over het eindresultaat. Ik hoop dat ik jullie hier ook mee kan inspireren.

Wil je ook meedoen met #HVZomerMarathon2018 Challenge 8? Dan kun je je creatie in dit album plaatsen: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1907378889285122&type=3

Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Distress Oxides Ink Pad - Worn Lipstick Distress Oxides Ink Pad - Spun Sugar Distress Oxides Ink Pad - Picked Raspberry Distress Oxides Ink Pad - Peacock Feathers Distress Oxides Ink Pad - Broken China Stempelinkt Versafine - Clair Ink Pad - Nocturne Stansmal CraftEmotions - Randen Cirkel Card 5x10cm Dutch Doobadoo - Gesso White 250 ml Studio Light - Memories of Summer - Clearstamp - STAMPMS290 Studio Light - Memories of Summer - Clearstamp - STAMPMS289 Studio Light - Mixed Media Rainbow Designs - Bloom STAMPMB17  Studio Light - Mixed Media Rainbow Designs - Bloom STAMPMB11  Stamperia - Rice Paper A4 - Wonderland Fatasy Decorations Liquitex - Matte Acrylic Gel Medium - 8oz Strathmore -  Mixed Media Paper - Vellum Surface 14 x 21,6 cm - 190 grams Viva Decor - Vierkante zachte sponsjes Viva - Artist Brush Set - Penselen Plat Tim Holtz - Distress Splatter Brush Stabilo ALL - Black 8046 Gelly Roll Glaze Bold Point - White Joy! Crafts - 3 daubers CraftEmotions - Adhesive Craftsheet 40x50cm

4 opmerkingen:

  1. Heel erg mooi gemaakt! Wat een mooie kleuren heb je gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. schitterend! leuk dat je zo mooi laat zien hoe je van roze naar kleurrijk 'gegaan' bent in deze creatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Supermooi! En gaaf om het proces te zien..

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX