zondag 15 juli 2018

HVZomerMarathon 2018 - Challenge 4 Labels/Tags

Voor de 4de Challenge van onze #HVZomerMarathon2018 heeft Jolanda Meursen de opdracht verzonnen, deze keer is het: Verwerkt labels/tags op je creatie.

Dit is het album waar je je creatie kunt plaatsen: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1869244649765213&type=3

Ik vond dit best een lastige opdracht nog omdat ik in mijn boek wat ik hiervan ga maken allemaal verschillende technieken uit wil proberen. Ik had dus iets gezien voor de achtergrond op Pinterest en wilde dat hierbij uitproberen, maar het uiteindelijke resultaat is totaal anders geworden. Herkennen jullie dat?


Deze keer heb ik vel Mixed Media Strathmore van 14 x 20 cm gebruikt. Als eerste heb ik op mijn craftsheet 3 kleuren Distress Oxide inkt aangebracht: Cracked Pistachio, Evergreen Bough en Iced Spruce. Hier heb ik 3 brede banen van opgebracht, dit nat gesprayed en met een slepende beweging het papier er doorheen gehaald. Zo krijg je leuke horizontale lijnen qua kleur. Daarna heb ik de kaart nog her en der een beetje door de inkt gedept zodat alles weer een klein beetje in elkaar over gaat lopen.


Hier kun je wel een beetje zien wat ik bedoel. Daarna heb ik 2 stroken van 2,5" gesneden en deze op kleur gebracht met de Distress Oxide Cracked Pistachio en daar met de labelpons van Vaessen een label van gemaakt. Deze heb ik aan beide kanten met een klein flapje aan de achterkant vastgeplakt.

Daarna ben ik met allerlei mask stencil en stempels van Studio Light de achtergrond op gaan werken. Hiervoor heb ik de kleurtjes Distress Oxide inkt gebruikt, maar ook de Archival Jet Black, Archival Watering Can en Hero Arts Unicorn (wit)Daarna heb ik met een mask stencil nog wat structuurpasta op de kaart aangebracht. Anders werd het geheel iets te donker, het witte haalt alles weer een beetje op. Ik wilde eerst een bloem op de label gaan stempelen, maar dit kwam toch niet zo mooi uit, daarom heb ik er wat Rice Paper (gears) van Stamperia opgeplakt. Dit heb ik met de Liquitex Matte Gel gedaan. Normaal gesproken plak je dat al eerder op de creatie en niet op het laatst, maar ik ben tijdens het maken van de creatie totaal van mijn planning afgestapt, haha.

Voor de schaduw heb ik de Stabilo All zwart gebruikt en voor de doodles de Signo Uniball Black & White. Verder nog wat Big Chat quotes van Tim Holtz gebruikt.

Ik hoop dat ik jullie hiermee kan inspireren. Doen jullie ook mee? Mocht je nog niet begonnen zijn dan kun je nog steeds meedoen en een inhaalslag gaan doen!


 Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne en gezellige dag. Bedankt voor jullie bezoekje aan mijn blog!

Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Distress Oxides Ink Pad - Iced Spruce Distress Oxides Ink Pad - Evergreen Bough Distress Oxides Ink Pad - Cracked Pistachio Distress Oxides Ink Pad - Black Soot Hero Arts - Pigment Ink - Unicorn Archival Ink - Mini Ink Pad - Kit #2 Archival Ink - Mini Ink Pad - Kit #4 Stabilo ALL - Black 8046 Strathmore -  Mixed Media Paper - Vellum Surface 14 x 21,6 cm - 190 grams Studio Light - Memories of Summer - Clearstamp - STAMPMS291 Studio Light - Memories of Summer - Clearstamp - STAMPMS289 Studio Light - Mixed Media Rainbow Designs - Bloom Mask Stencil MASKMB06 Studio Light - Mixed Media Rainbow Designs - Bloom Mask Stencil MASKMB05 Studio Light - Industrial 2.0 - Clearstamp STAMP250 Vaessen Creative - 3-in-1 Label Punch - Geschulpt Hemp cord - 1.33mm x9.1m x4 - Ass. Earthy 0.5mm Stamperia - Rice Paper A4 - Gearwheals & Clocks Liquitex - Matte Acrylic Gel Medium - 8oz Dutch Doobadoo - Structure Paste Smooth - 250ml Tim Holtz - Idea-Ology Spiral Bound Sticker Book - 4.5Nuvo - Light Mist Spray Bottle (2 stuks)

1 opmerking:

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX