vrijdag 1 juni 2018

FacebookLIVE - Surprise workshop

Afgelopen woensdag heb ik weer een LIVE surprise workshop gegeven in onze Create it with HobbyVision Facebookgroep. Deze keer was het echt een surprise, ik heb pas aan het einde van de uitzending de creatie laten zien.

Vandaag zal ik een beknopte beschrijving hier op mijn blog plaatsen. Wil je hem ook maken? Bekijk dan ook het YouTube filmpje wat ik onderaan deze blogpost zal plaatsen, dan wordt alles wel duidelijk.

Wat moet je klaarleggen?


Hoe ga je te werk?

1. Neem als eerst het designpapier van 14 x 28 cm. Ril deze op 7 en 21 cm. 
2. Daarna teken je op 14 cm een hulplijn (klein streepje is voldoende) aan de boven en onderkant van je kaart.
3. Ril vanaf dat hulplijntje op 14 cm diagonaal naar alle punten zodat je onderstaand patroon in je kaart krijgt.


4. Vouw de kaart in model:

Je houdt dus een klein vierkantje over.

5. Neem het stuk designpapier van 14 x 14 cm. Plak aan de beide zijkanten en de onderkant dubbelzijdig tape en plak deze als pocket aan de binnenkant van je kraft cardstock van 14 x 28 cm.
6. Vouw de kaart dicht, plak op de voorkant op beide flappen het designpapier van 6,5 x 13,5 cm.
7. Neem je gevouwen designpapier van 14 x 28 cm. Vouw deze helemaal plat en leg deze exact op je kaart van 14 x 28 cm (aan de binnenkant)
8. Plak het designpapier vast. (alleen de 3 hoekjes vastplakken, zie video)
9. Pons een leuke tag / cirkel uit. Plak deze eerst op het cardstock van 8,5 x 12,5 cm, op deze manier maak je hier een label van. Plak daarna het designpapier van 8 x 12 cm op de label en stop deze in de pocket van de kaart.
10. Plak het designpapier van 5,5 x 30,5 cm op de strook cardstock van 6 x 30,5 cm. Wikkel deze om de kaart heen en plak deze vast. Let op dat je deze niet te strak vastplakt, hou rekening met eventuele decoratie.
10. Decoreer de kaart verder naar eigen idee.
Ik heb voor mijn kaart diverse Joy! Crafts / Noor! Design producten gebruikt. Het designpapier wat ik heb gebruikt komt uit het paperpad Vintage Soul. Dit papier heeft echt prachtige kleuren.

Om de band die je om de kaart heen schuift heb ik de decoratie vastgemaakt. Ik heb deze band versiert met de mooie blauwe sierlijke randmal van Noor! Design.
Verder de nieuwe ovalen mal, wat is deze mooi fijntjes hè? Daarop heb ik een kleine label gemaakt die ik gestempeld heb en daarop wat label stickers geplakt.

Uiteraard kunnen een strik en een bloementoef ook niet ontbreken. De bloemen zijn zelfgemaakt met de nieuwe stansmal Rib Flowers. Dit keer heb ik er papieren bloemen van gemaakt, deze heb ik iets nat gesprayed, verkreukeld, verhit met de heattool en daarna in model gevouwen.

De vlinders heb ik gestempeld op vellum, hiervoor heb ik eerst met Versamark gestempeld en daarna witte embossingpoeder er overheen gestrooid.


Ook de binnenkant heb ik versiert. Hier kun je geen dikke dingen voor gebruiken, dus ik heb een aantal stansjes gebruikt zoals de sketchy cirkels van Joy! Crafts, een mooie klok, de filmstrip en wat kleine labels. Onderaan deze blogpost zal ik een foto laten zien van alle malletjes.


De label die in de pocket verstopt zit heb ik nog even blanco gelaten zodat ik daar later een leuke tekst op kan schrijven. Voor deze label heb ik nog de 3-in-1 Tag punch van Vaessen Creative gebruikt.

Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer kan inspireren. Hieronder nog de video met uitleg:


Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Vaessen Creative - 3 in 1 Tag Punch 3L - E-Z Runner GRAND REFILLABLE - permanent strips white Vaessen Creative - Papiersnijder + riller - 30,5x11,5cm - 12x4,5 Noor! Design - Vintage Flourishes - Blad 1 Sizzix - Accessoiry - Multi Tool Noor! Design - Paperpad A4 - Vintage Soul Noor! Design - Little Happiness - Filmstrip Noor! Design - Little Happiness - Labels Noor! Design - Blauwe mal - Sierrand Noor! Design - Blauwe mal - Klok + Frame Joy! Crafts - Cutting & Embossingstencil - Sketch Art - Circle & Squares Noor! Design - Crafty Cocktail - Vlinders Joy! Crafts - Ovaal met klein bladpatroon Noor! Design - Vintage Flourishes - Varen Noor! Design - Vintage Flourishes - Swirls/takjes Noor! Design - Stansmal Floral Flourishes - Rib Flowers Versamark - Inktkussen Dazzle - Champagne WOW! Embossingpoeder - Large 160 ml - Opaque Bright White Super Fine Papermania - Basics heattool - Pink (European Plug)CraftEmotions - Transparant perkamentpapier wit - (vellum) 

5 opmerkingen:

 1. Super leuke kaart. Bedankt voor je duidelijke uitleg. Groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super gave kaart! Ik heb net het filmpje nog een keer rustig gekeken en wil hem morgen uitproberen, moet lukken met jouw duidelijke uitleg. Wat heb je er weer een werk van gemaakt met alle gelinkte artikelen erbij, super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super kaart! Geloof dat ik hem ook ga proberen... Heel inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volg pas de filmpjes op YouTube geweldig en wat een ontspanning om dat te kijken ik ga dit ook zeker proberen groetjes angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo leuk, jij bent de top ☆☆☆☆
  Supercool

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX