donderdag 3 mei 2018

The flower doesn't dream of the bee

Gisteravond heeft Janet Blaauw in onze Facebookgroep de LIVE workshop gegeven van de Rietjeskaart naar de beschrijving van Lidy van Binsbergen. Ik had dit patroon van haar gekregen om een live uitzending hier mee te gaan geven, maar helaas lukte mij dat steeds niet omdat ik hiervoor te lang moest zitten en teveel verschillende handelingen moest doen. Daarom heeft Janet deze van mij overgenomen.

Ik had wel zelf al een voorbeeld gemaakt om het patroon uit te proberen en dit is mijn uitwerking geworden.


Ik heb hiervoor het paperpad Rose Quartz van Prima Marketing gebruikt, echt een prachtig paperpad waarin ook de plaatjes zitten die ik dus ook op de voorkant heb gemaakt.

Wil je ook deze Rietjeskaart maken? Dan heb je de volgende materialen nodig. Onder aan deze blogpost zal ik ook het LIVE filmpje van Janet nog even plaatsen.


Ik had zelf de extra matlaag van het cardstock achterwege gelaten omdat ik dit persoonlijk heel veel laagjes vond worden en de kaart dan ook wel heel erg zwaar wordt. Ook heb ik het kaartje op de voorkant groter gemaakt omdat deze mooie kaart met tekst in het paperpad zat.


De voorkant van deze kaart zat dus vastgestrikt met een lintje, als je deze open doet zie je dat je 2 flapjes hebt. De prachtige vlinders zijn gemaakt met een Creatable van Marianne Design en achter de bloementoef zie je een mooie blauwe hoekmal van Noor! Design.In het midden heb ik de blauwe frame mal van Noor! Design gebruikt, deze heb ik uit grijs designpapier gestansd wat ook in het paperpad zit. Diezelfde mal heb ik ook over de rechterflap geplakt. Deze heb ik in het midden doorgesneden en voor de nette afwerking er een kantje overheen geplakt. De teksten zijn gemaakt met de Small Talk label stickers van Noor! Design.


In het midden heb je dus een schudgedeelte (gemaakt met de Fuse) waar ik een mooie tekst achter heb geplakt, dit komt uti het prachtige paperpad. Achter het schudgedeelte zit nog een mooie label verwerkt met een prachtige afbeelding van een dame, ook deze komt uit het paperpad. Aan de bovenkant van de label heb ik een blauwe randmal van Noor! Design verwerkt.

Verder voor de decoratie nog wat metalen hoekjes en plakparels. Voor de rest heb ik niet teveel gedaan omdat het papier gewoon echt prachtig is.

Wil jij ook stap voor stap deze mooie kaart maken? Bekijk dan hier de LIVE workshop van Janet Blaauw.


Ik hoop dat ik jullie met mijn voorbeeld ook weer kan inspireren. Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne en gezellige dag. Bedankt weer voor jullie bezoekje en de leuke reacties die jullie steeds achterlaten.
Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel:


 Noor! Design - Cutting & Embossing stencil - Blauwe mal - Randmal ovaal Noor! Design - Blauwe mal - Kader met afgeronde hoekjes Noor! Design - Blauwe mal - Fantastic Hoek Marianne Design - Creatables - Tiny`s butterflies set Decoratie hoekjes antiek zilver/koper 3 Couture Creations - Premium Adhesive Pearls 3mm / 206 stuks - Stunning Silver Paperpad Prima Marketing - A4 - Rose Quartz Dutch Doobadoo - Dutch Paper Art A5 - wit - bladeren 28 Lilac Lane - Tin with Sequins 40g - Not So Heavy Metal We R Memory Keepers - Photo Sleeve FUSE (EU Version)  


3 opmerkingen:

 1. Prachtig!! Het is meer dan een kaart, een kunstwerkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onwijs leuke kaart, net de basis zitten maken, nu nog afwerken...
  Komt eind mei online anders ziet de jarige hem al hihihi
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige kaart, ik heb hem ook gemaakt. Het is even werk, maar dan heb je oom wat!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX