zondag 28 juli 2019

Shaker Card - Christmas Stories

Vandaag alweer een nieuwe creatie voor jullie. Ik wil mijzelf een beetje aan gaan leren om eerst een blogbericht te gaan typen voordat ik mijn creaties op Facebook ga zetten zodat ik ook gelijk de gebruikte materialen erbij kan vermelden.

Als het lukt wil ik proberen om maandagavond live een kaartje te gaan maken met de nieuwe Shakers van Marianne Design. Maar uiteraard moest ik dat wel eerst zelf even testen hoe dat nou het makkelijkste werkt. Ik had de kaart half kunnen laten liggen en live af gaan maken, maar vandaag neem ik ff een dagje voor mijzelf en ik had gewoon zin om de creatie lekker af te maken.

In eerste instantie wilde ik alleen met Marianne Design artikelen gaan werken, maar ik kon niet het juiste designpapier van dit merk vinden... Dus ik ben lekker gaan snuffelen in mijn eigen voorraad en kwam uit bij de prachtige lijn van Mintay Papers - Christmas Stories.


Voor de basis van deze kaart heb ik een nieuwe Ticketmal van Studio Light gebruikt. Deze heb ik 2x uit groen Florence cardstock uitgestand en ook uit wit cardstock. Daarna nog uit het designpapier.

Nu wilde ik gaan werken met de Shakers, dus voordat ik het papier met de Poinsettia's heb opgeplakt heb ik in het midden een cirkel uitgestansd met de nieuwe Craftable CR1474. Als je een gat hebt kunt je daar precies je Shaker blister in laten vallen, ik heb de randen vastgeplakt zodat de blister ook niet kan verschuiven. Je vult de Shaker blister met wat glittersneeuw en plakt daarna het achtergrondplaatje (knipvel) aan de shaker vast. Op deze manier kan er niks meer uit vallen. Daarna heb ik de mooie doily uit Florence cardstock uitgestand, deze past ter afwerking super mooi rondom de blister. Op de doily heb ik wat rode plakparels geplakt.

Je kunt daarna het designpapier op je ticket vastplakken.Daarna kan het leukste werk beginnen, namelijk het decoreren van de kaart. Ik heb allerlei plaatjes uitgeknipt uit een scrapvel van Mintay Papers. Verder heb ik nog een strik van wit organzalint gebruikt en heb ik de 2 tickets vastgemaakt met een organzalint.

Langs de zijkant heb ik nog een borderstans met hulstblaadjes verwerkt, dit is een nieuwe stans van Noor! Design. Daarop heb ik gewerkt met wat Nuvo Drops.

Voor de finishing touch heb ik uiteraard weer gewerkt met de witte gesso van Dutch Doobadoo, daar kan ik bijna niet meer zonder, haha.

Ik hoop dat ik jullie weer kan inspireren met deze creatie. Dit was mijn eerste kerstkaart van dit jaar, maar ik denk dat er snel wel meer zullen volgen. Er komen nu zoveel leuke kerstartikelen bij ons binnen.

Bedankt weer voor jullie bezoekje en de leuke reacties die jullie steeds achterlaten. Ik wil jullie daar enorm voor bedanken, ik lees ze altijd met heel veel plezier.
Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Marianne Design - Craftable - Shaker Doily Marianne Design - Shaker Windows - Rond 9 cm - 4mm (10 st ) Marianne Design - Shaker Fijne sneeuw met glitter  - 50 gr Marianne Design - Knipvellen Cozy Christmas Noor! Design - Jingle Bells - Stansmal Guirlande border Paperpad Mintay - Christmas Stories 30,5 x 30,5 cm - MT-CHS-07 Scrappapier Mintay - Christmas Stories - MT-CHS-09 Studio Light Embossing Die Cut Stencil - Ticketmal 197 Nuvo - Stone Drops - Chalk WhiteNuvo - Crystal Drops - Rhubarb Crumble   Sisal - 10 gram - Neutral Florence Cardstock - Texture 12x12" - Pine Florence Cardstock - Texture 12x12" - White

2 opmerkingen:

  1. Prachtige kaart. Ik heb weer wat dingen op mijn verlanglijstje gezet.

    Groetjes Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schitterend Jenine! Wat een mooie kleuren en prachtig papier!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX