maandag 15 juli 2019

Studio Light Ticketmal met Bister - And Remember

Kennen jullie de Bister nog? Nadat ik in onze Facebookgroep van Marga Dounen een prachtige kerstkaart daarmee zag kon ik dit product toch eigenlijk niet meer weerstaan. Ik vind het maken van achtergronden zo leuk, maar meestal zijn het van die fellere kleuren. En zoals jullie wel weten maak ik heel graag kaarten in Vintage stijl. Ineens wist ik dat we de Bister gewoon weer in ons assortiment op moesten nemen, dit is iets wat echt bij mij past.... Dus vanaf nu is dit weer te koop bij HobbyVision en ben er ook mee aan de slag gegaan.

Voor de basis heb ik eerst 2 vellen A5 watercolor paper van Vaessen Creative gepakt. Dan haal je met een droog penseel een klein beetje Bister (poeder) uit het potje en strooit dit op je papier. Niet teveel, want er komt veel pigment af. Dit maak je nat met je spray bottle, ik vind zelf de Distress Sprayer tot nu toe echt de fijnste voor dit soort achtergronden. De achtergrond maak je droog met je fohn. Ben je nog niet tevreden over het resultaat, dan herhaal je het proces nog een keer.

Ik heb daarna mijn Ticket mal van Studio Light gepakt en heb wat mooie stukken uitgezocht die ik wilde gebruiken en dit uitgestansd. Dat is het voordeel van werken op een groter vel dan je nodig bent, je kunt zelf uitzoeken welk gedeelte je wilt gaan gebruiken.

Dit heb ik 2x gedaan omdat ik een dubbele ticketmal heb gemaakt.


Daarna ben ik wat gaan stempelen op de achtergrond, hiervoor heb ik o.a. de prachtige Doily stempel van Femke Kokke gebruikt. Ik heb gestempeld met Versamark en daarna gewerkt met de WOW embossingpoeder Metallic Rich Gold Pale. Dit ook weer verhit met de heattool om te laten smelten. Dit heb ik op 1 ticket gedaan. De achterkant heb ik alleen Bister op gedaan voor een mooie afwerking.

Daarna heb ik eerst door de ticket een stuk jute touw geknoopt en alleen de beide zijkanten vastgeplakt zodat er een label in kan. Ik heb dit met dubbelzijdig tape gedaan, maar wil je ook dit idee maken dan raad ik aan om foamtape te pakken zodat je label er iets makkelijker in kan schuiven.

Onderaan heb ik 1 flap naar boven en 1 flap naar achteren gevouwen zodat het een staande creatie wordt.


Daarna kan de decoratie beginnen. Ik heb wat prachtige bloemen van 49AndMarket gebruikt, wat cheesecloth, een kantje en wat ribbelkarton. Het papier en de vlinders zijn van Craft-O-Clock And Remember.

De blaadjes zijn stempels van AB Studio. Deze heb ik met Watercolors van Studio Light ingekleurd. Om de witte gedeeltes op de blaadjes te houden heb ik de Nuvo Masking Fluid gebruikt. Dit geeft wel een gaaf effect hè?


Hier kunnen jullie wel zien dat het een staande creatie is geworden. (alhoewel, hij blijft niet super goed staan door de enorme bloementoef, maar het gaat om het idee toch? haha)

Verder voor de finishing touch werk ik uiteraard altijd met de witte gesso, heb ik nog wat Washi tape teksten van Studio Light toegevoegd en nog een label in de kaart gestopt. De label heb ik gemaakt met de 3-in-1 Hang tag pons van Vaessen Creative. Ik had nog een strookje van mijn Bister achtergrond over en die heb ik dus ook weer op de label geplakt. Op de label heb ik nog niks gedaan omdat ik nog niet weer voor wie deze creatie gaat worden.

Ik hoop dat ik het zo een beetje duidelijk heb uitgelegd. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer wat inspiratie kan geven. Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Powertex - Bister - Blue 30gr  Vaessen Creative - Penseel gepunt pony - geitenhaar 601 #2 Paper Distresser - Tim Holtz  Ranger - Distress Sprayer (Tim Holtz) Vaessen Creative - Embossing heat tool - 2 positions Florence - Aquarelpapier Texture 300g - A5 - (x15) Studio Light Embossing Die Cut Stencil - Ticketmal 199 Studio Light - Washi tape black/white - Essentials nr.01 Studio Light - Essentials - Watercolor Aquarelset 01 AB Studio - Rubber Stamp - ID-268 Clearstamp Femke Kokke - Masterpiece - Set #10 Clearstamp Femke Kokke - Masterpiece - Set #8 Versamark - Inktkussen Dazzle - Champagne WOW embossingpoeder - Metallic Gold Rich Pale - Super Fine Craft-O-Clock - Paper Collection Set 15,2 x 15,2 cm - And Remember Craft-O-Clock - Paper Collection EXTRA set - And Remember         Florence Cardstock - Texture 12x12" - White Florence cardstock texture - 12x12" - 200gram - Dark kraft  American Fiber Purewipe - Cheesecloth / KaasdoekVaessen Creative - 3 in 1 Tag Punch 49 And Market - Vintage Shades - Blue Cluster49 And Market - Vintage Shades Botanical Blends - Blue

3 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige creatie Jenine! ZO veel te zien! De bister heb ik ook nog, allerlei kleurtjes bij jou gekocht na een workshop! Af en toe pak ik het wel, leuk om me te werken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige creatie! De bister heb ik ook al jaren, maar gebruik deze niet zoveel. Moet het toch maar weer eens gaan oppakken want het geeft een heel mooi resultaat! Groetjes Betha

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX