maandag 2 april 2018

FacebookLIVE - Joy! Crafts Demo + Workshop Swing Card - Zondag 25 maart

Hoi allemaal,

Eindelijk maar toch hier dan het blogbericht met de beschrijving van de workshopkaart van de FacebookLIVE uitzending van zondag 25 maart. Tijdens de LIVE uitzending heb ik eerst even de nieuwste Joy! Crafts / Noor! Design artikelen laten zien en daarna zijn we aan de slag gegaan om een leuke Swing Card met pocket/labels te maken.

Dit is mijn uitwerking: 
(Tijdens de LIVE ben ik met een andere kaart bezig, deze komt binnenkort op mijn blog, die is nog niet helemaal klaar)Als je mee wilt doen kun je dit alvast klaarleggen:
Maten zijn h x b:
Cardstock/kaartkarton:
(1x) 14 x 28 cm
(1x) 15 x 12 cm

Designpapier:
(2x) 13,5 x 3,5 cm
(1x) 9,5 x 11,5 cm
(2x) 9,5 x 3,5 cm
(1x) 4,5 x 11,5 cm
(5x) 3,5 x 3,5 cm

Labels:
(4x) 8 x 5,5 cm - Cardstock/kaartkarton
(4x) 7,5 x 5 cm - Designpapier

Verder je basisbenodigdheden zoals:
potlood, liniaal, papiersnijder, rilpen, lijm, sterk dubbelzijdig tape, paperdistresser, gesso


De kaart wordt stap voor stap tijdens de uitzending gemaakt, maar hierbij ook nog een beknopte korte beschrijving:

1. Teken op het kaartkarton van 14 x 28 cm op elke 4 cm een hulplijn. (4 - 8 - 12 - 16 - 20 - 24)
2. Teken ook op 4 cm vanaf de bovenkant een hulplijn op 4 cm.
3. Zie onderstaande afbeelding wat je moet snijden en rillen. 


4. Vouw de kaart in model.
5. Teken het kaartkarton van 15 x 12 cm af op 5 cm, ril deze en vouw dit in model. Plak nu eerst het designpapier van 9,5 x 13,5 cm hierop. Plak daarna alleen aan beide zijkanten een strook dubbelzijdig tape zodat het een pocket wordt.
6. Teken op de achterkant van de pocket een hulplijn op 6 cm. Plak hierover een strook dubbelzijdig tape. Plak daarna aan de boven en de onderkant een strook dubbelzijdig tape. Als het goed is heb je dan aan de linker- en de rechterkant een opening.
7. Plak de pocket op de kaart.
8. Plak al het designpapier op de kaart.
9. Plak het designpapier op de labels en stop deze in de pocket.
10. Decoreer de kaart naar eigen idee.

Dit is een hele korte versie, maar het filmpje en de hulptekening zijn denk ik wel duidelijk genoeg ;-) Mochten er anders toch nog vragen zijn dan hoor ik het wel.
Voor mijn kaart heb ik allerlei nieuwe artikelen van Joy! Crafts / Noor! Design gebruikt. Ik zal onderaan deze blogpost nog weer alle gebruikte materialen linken naar de webwinkel. Zo heb ik het mooie paperpad Feeling Crabby gebruikt en ook het Vintage plaatje is van Noor! Design. 

Aan de zijkanten heb ik de prachtige randmal van Noor! Design gebruikt, een hele mooie neutrale rand die overal voor te gebruiken is.
Aan de bovenkant de One of a Kind Banner set gebruikt, dat is wel een favoriete mal van mij. Die past eigenlijk overal wel bij en heeft een mooi formaatje.

Onderlangs heb ik de nieuwe bordermal met zeewier gebruikt. Voor de afwerking heb ik daar wat 3D balls van Powertex overheen gestrooid.Rechts boven heb ik het nieuwe malletje van het visnet gebruikt. Deze heb ik in gedeeltes gescheurd en overal wat stukjes opgeplakt. Ook heb ik nog de vuurtoren, de zeemeeuwen en de reddingsboei uitgestansd.

De leuke wolkjes en de bubbels zijn paper art vellen van Dutch Doobadoo.  Op de labels heb ik nog wat gestempeld met een oudere stempel van Noor! Design. Hiervoor heb ik de VersaMagic inkt gebruikt.

Ik hoop dat ik jullie met deze creatie kan inspireren. Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne en gezellige dag.


 Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel:

Dutch Doobadoo - Dutch Paper Art - Bubbles Dutch Doobadoo - Dutch Paper Art - Airballoons / Clouds Noor! Design - Cutting & Embossingmal - Sea Shore - Anker/stuurwiel/reddingsbo Noor! Design - One of a Kind - Alphabet banners set Noor! Design - Floral Flourishes - Vintage Borders cirkels Noor! Design - Under the Sea - Border Coral Noor! Design - Under the Sea - Net/Dolphin/Whale Noor! Design - Paperpad A4 - Feeling Crabby Noor! Design - Vintage plaatjes - Seaside Greetings Joy! Crafts - Paper for Cardmaking - Cardstock linnen white A4 Dutch Doobadoo - Dutch Hobby Glue Dutch Doobadoo - Gesso White 250 ml Aurelie - Paperdistresser 4,7 cm VersaMagic - Red Brick Powertex - 3D Balls - Small Joy! Crafts - 3 daubers

1 opmerking:

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX