zondag 8 april 2018

AALL & CREATE - Art Journal - Live Simply

Vandaag wil ik jullie mijn allereerste "spread" in mijn Art Journal laten zien. Herkennen jullie dat, dat je ook in een Art Journal wilt beginnen, het boek thuis hebt liggen maar er toch niet aan durft te beginnen? Nou dat had ik dus wel heel erg!! Mijn Art Journal lag er al een paar maand, maar die eerste pagina, owwww wat is dat eng! Bang om het boek te verprutsen... Je wilt het altijd perfect doen. Maar eigenlijk is het gewoon onzin, we leggen onszelf een veel te grote druk op dat altijd alles maar perfect en goed moet zijn.

En in principe, wat is er anders dan het maken van een kaart? Alleen dat je het nu in een boekvorm doet?
Ik heb met mijzelf afgesproken dat ik nu gewoon MOEST beginnen zodat ik vanavond (zondagavond 8 april) er ook LIVE mee kan gaan. Hoe ver ik vanavond zal komen weet ik niet, ik kan maar een uurtje zitten en zo'n dubbele pagina ben je toch meestal wel wat langer mee bezig, maar we zullen zien.

Mijn eerste pagina is in ieder geval een feit en vanaf nu hoop ik vaker in mijn Art Journal te gaan werken.


Ik heb voor mijn eerste pagina gekozen om te gaan werken met de Distress Oxide inkten, ik heb de kleuren Fossilized Amber, Wilted Violet en Picket Raspberry gekozen. Deze heb ik aangebracht met de sponsjes van Viva Decor.
Daarna wat water er overheen gesprayed zodat de Oxide kan gaan werken, dit droog gefohnd met de heattool. Daarna nog wat spetters er overheen aangebracht. Dat is het leuke van de Oxide, je kan laagje over laagje gaan werken.

Daarna met stempelinkt allerlei verschillende patronen op de achtergrond gestempeld. Dit keer heb ik de Versafine Clair inkten gebruikt. Ik heb de volgende kleuren gebruikt:
Nocturne, Morning Mist, Purple Delight en Monarch. 

Ook heb ik nog wat Mask stencils van AALL & Create gebruikt, hierbij heb ik wel gewerkt met de kleuren Distress Oxide die ik ook op de achtergrond heb gebruikt.

Voor de teksten heb ik de Small Talk stickers van Tim Holtz gebruikt. De Doodles stempels zijn ingekleurd met de Luminance potloden van Caran 'd Ache. 

Voor de finishing touch heb ik wat highlights gemaakt met de Signo Uniball zwart en wit en wat Fran-táge White op de achtergrond gestrooid.

Wil je weten hoe ik een Art Journal pagina op ga bouwen? Kijk dan vanavond (zondag 8 april) LIVE mee in onze Facebookgroep http://www.facebook.com/groups/HobbyVision/

Ik hoop dat ik jullie met deze spread kan inspireren. Wens jullie allemaal nog een hele fijne en gezellige dag.


Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

AALL & CREATE - Clearstamp A6 - set #43 AALL & CREATE - Clearstamp A6 - set #44 AALL & CREATE - Clearstamp A6 - set #50 Clearstamp Border - set #33 AALL & CREATE - Clearstamp Border - set #34 AALL & CREATE - Stencil set #13 AALL & CREATE - Stencil set #16 Distress Oxides Ink Pad - Fossilized Amber Distress Oxides Ink Pad - Picked Raspberry Distress Oxides Ink Pad - Wilted Violet Viva Decor - Vierkante zachte sponsjes Nuvo - Light Mist Spray Bottle (2 stuks) Stempelinkt Versafine - Clair Ink Pad - Purple Delight Stempelinkt Versafine - Clair Ink Pad - Monarch Stempelinkt Versafine - Clair Ink Pad - Morning Mist Stempelinkt Versafine - Clair Ink Pad - Nocturne   Stampendous Fran-táge - Shabby Embossing Enamel - White Papermania - Basics heattool - Pink (European Plug)Uni-Ball Signo - Bold Point Gel Pen - White Uni-Ball Signo -  Broad Point Gel Pen - Black Kleurpotlood Caran d`Ache - Luminance 6901 - Set á 76 stuks   2 blenders


1 opmerking:

  1. Prachtig! Ziet er fleurig uit. Voorlopig begin ik er nog maar niet aan...

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX