zondag 14 augustus 2016

Studio Light - Layered Stamps demo KGK Den Bosch

De nieuwe Layered Stamps van Studio Light lagen al een tijdje op mij te wachten om gebruikt te worden, maar ik kwam er maar steeds niet aan toe. Vanmorgen eindelijk maar toch ermee aan de slag gegaan.

Wil je ook zien hoe je dit soort kaarten maakt? Tijdens de Knotsgekke Kaarten én Scrapdagen in Den Bosch zal ik er bij onze stand een mini demo mee geven.
Je kunt mij vinden in de stand van HobbyVision, nummer 146.

Ik laat dan o.a. de Layered Stamps van Studio Light zien, de Misti en de Stamp Shammy.


Voor dit kaartje heb ik stempel 04 gebruikt. De tekststempel is ook van Studio Light, deze komt van de Clearstamp STAMPBF114.


Als eerste ben ik begonnen om 1 stempel in het midden te stempelen en alvast een tekst te stempelen zodat ik weet hoeveel ruimte ik over heb om de kaart verder op te bouwen.

Ik heb de volgende kleuren Memento inkt gebruikt:
Bloem: Angel Pink, Rose Bud, Rhubarb Stalk
Blaadjes: Pistachio, Bamboo Leaves, Olive Groove

Ik heb bij deze Layered Stamps de Misti gebruikt, wat is dit een ideaal apparaat. Ik vond hem persoonlijk ook erg duur, maar hij is zeker zijn geld waard.

Ook de Stamp Shammy is ideaal. Dit is echt een wonderdoekje waar je de stempels heel goed mee schoon krijgt.


Om een hele bloementoef te maken heb ik de gestempelde bloemen afgedekt met de Masking Paper van Inkadinkado. Ik heb daarop de onderste bloem gestempeld en uitgeknipt. Dit zijn een soort memoblaadjes die je dan tijdelijk op je stempels kan plakken. Zo kun je ook eenvoudig de blaadjes weer achter de bloemen stempelen.

Het voordeel van de Masking Paper is dat het volledig voorzien is van een plaklaag.


Nadat alle bloemen gestempeld zijn heb ik er een kaart van gemaakt. Bij dit soort kaarten gebruik ik altijd de Perfect Layers linialen. Ik plak dan altijd mijn witte kaart ergens willekeurig op mijn cardstock. Daarna heb ik mijn liniaal tegen de witte kaart aan. De linialen hebben speciale groeven waar je ze tegenaan legt waardoor het niet verschuift. Zo krijg je aan alle randen exact dezelfde matlaag. En een groot voordeel van eerst vastplakken is dat je ook nooit scheef op kan plakken :-)

( op onze webwinkel kun je een youtube filmpje vinden over deze Perfect Layers ) 


Voor de afwerking heb ik de achtergrond nog lichtjes bestempeld met wat Bits & Pieces stempels en wat Fran-táge Pink over de kaart gestrooid.

Ik hoop dat deze uitleg een beetje duidelijk is. Wens jullie allemaal nog een hele fijne en gezellige avond.


Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl

Studio Light - Clearstamp Layered Stamps - 04 Studio Light - Clearstamp - Beautiful Flowers STAMPBF141 Stempelinkt - Memento - Dewdrop - Rhubarb Stalk Stempelinkt - Memento - Dewdrop - Rosebud Stempelinkt - Memento - Dewdrop - Angel Pink Stempelinkt - Memento - Dewdrop - Pistachio Stempelinkt - Memento - Dewdrop - Bamboo Leaves Stempelinkt - Memento - Dewdrop - Olive Grove Lawn Fawn - Stamp Shammy - 5 Inkadinkado - Stamping Masking Paper Clearstamp Crealies - Bits & Pieces - No 04 Ink Splashes Clearstamp Crealies - Bits & Pieces - No 07 Thin Mosaic PRE-ORDER 4 - Misti - Original Misti Laser Etched  Perfect Mini Layers 2/Pkg Stampendous Shabby Embossing Enamel - Pink

3 opmerkingen:

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX