zondag 21 augustus 2016

Kippers DT - Layered Stamps / Gelli Plate

Voor het blog van Kippers Hobby ben ik deze keer aan de slag gegaan met de Gelli Plate icm de Layered Stamps van Studio Light.Voor de achtergrond heb ik de 6" x 6" Gelli Plate gebruikt. Hier heb ik 2 kleuren Memento Inkt op aangebracht: Cantaloupe en Danube Blue. Deze kleuren heb ik uitgerold met mijn Brayer zodat de kleur over de hele Gelli Plate komt. Daarna heb ik er een Mask Stencil van Dutch Doobadoo opgelegd, de Spiral. Weer ga je met de Brayer er overheen, je zult zien dan het patroon nu in je Gelli Plate komt. Je haalt de Mask van de Gelli Plate af en je kan de print overbrengen op wit kaartkarton.

Ik heb de achtergrond nog wat bijgewerkt met de Faber Castell Potloden. Ook heb ik er overheen nog wat Bubbels gemaakt, hiervoor heb ik het Mask stencil Bubbles 017 van Dutch Doobadoo gebruikt. Dit heb ik gesponsd met een dauber met de kleur Cantaloupe.

De gele kaart is ook gesponsd met Cantaloupe en de blauwe cirkel met Danube Blue. Deze cirkel heb ik uitgestansd met de Craftable Passepartouts / Circles, de Craftable CR1360.Daarna ben ik begonnen om de stempels van Studio Light te gaan stempelen, hiervoor heb ik diverse kleurtjes van de Memento Inkt gebruikt.

Ik heb het volgende gebruikt:
Blauwe bloem: Summer Sky - Danube Blue - Paris Dusk
Oranje bloem: Dandelion - Cantaloupe - Morocco
Blaadjes: Pear Tart - Bamboo Leaves - Olive Groove

Je werkt dus ook echt in deze volgorde om de mooie kleuren te krijgen. Dus eerst licht stempelen en opbouwen naar donker.

Zoals je ziet heb ik ze willekeurig op mijn papier gestempeld omdat ik ze toch uit wilde knippen.


Als je ze een beetje bol en met 3D kit op de kaart plakt krijgt het ook nog iets meer dimensie. De kaart heb ik verder nog afgewerkt met wat plakparels en een gestempelde tekst.

Ik hoop dat ik jullie hier mee kan inspireren. Wens jullie nog een hele fijne en gezellige dag.


Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl:

Gelli Printing Plates - 15.24x15.24cm KippersHobby - Brayer - Rubber Brayer Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art A5 - Bubbles Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - 15x15 cm Spiral Faber Castell Polychromos - Blikken doos 120 stuks + CD Studio Light - Clearstamp Layered Clearstempel - 06 Studio Light - Clearstamp - Beautiful Flowers STAMPBF141 Stempelinkt - Memento - Dewdrop - Dandelion Stempelinkt - Memento - Dewdrop - Cantaloupe Stempelinkt - Memento - Dewdrop - Morocco Stempelinkt - Memento - Dewdrop - Pear Tart Stempelinkt - Memento - Dewdrop - Bamboo Leaves Stempelinkt - Memento - Dewdrop - Olive Grove Stempelinkt - Memento - Dewdrop - Summer Sky Stempelinkt - Memento - Dewdrop - Danube Blue Stempelinkt - Memento - Dewdrop - Paris Dusk Joy! Crafts - Clearstamp - Grunge cirkel    Joy! Crafts - 3 daubers Marianne Design - Craftable - Basic Passepartouts circles ModPodge - Dimensional Magic


6 opmerkingen:

 1. Hoi Jenine,
  Wat een super kaartje ! Prachtig van kleuren .
  Groetjes Doris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke technieken laat je weer zien en de kaart is supers geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een mooie kaart geworden en als je het zo uitlegt klinkt het heerlijk simpel. Misschien moet ik het gewoon is gaan doen aan de hand van jouw uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een hele mooie kleurige kaart Jenine.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX