maandag 9 december 2019

Pendule kaarten Marianne Design

In onze Facebookgroep heb ik een tijdje terug een LIVE uitzending gedaan waarin ik deze Pendule kaart gemaakt heb met de mooie spullen van Marianne Design. Onder aan dit blogbericht zal ik ook het filmpje nog even gaan plaatsen.

Ik heb er 2 verschillende kaarten mee gemaakt, een platte en een staande kaart. Voor de beschrijving van de staande kaart verwijs ik je ook graag even naar het filmpje.
De inspiratie voor deze kaarten is naar een idee van Anja Zom en met toestemming mocht ik hier een live uitzending van maken.


De basis is dus het Craft Stencil Pendule van Marianne Design. Deze heb ik overgenomen op het Florence Cardstock Ingenua en ook uit Florence Cardstock White. Voor het designpapier heb ik gekozen voor het paperpad Winter Days van Marianne Design. Dit zijn wel precies mijn kleurtjes.


De nieuwe Creatable van de klok past echt perfect bij deze Pendule. Om deze echt een mooie Vintage verweerde look te geven ben ik lekker aan de slag gegaan met de producten van Cadence. Ik heb hiervoor de Distress Paste Ground Espresso gebruikt en de Rusty Patina Schimmel Groen. Bij deze klok heb ik er daarna nog wat Versamark inkt overheen gedaan en de Clear Embossingpowder van WOW. Zie je wat voor mooi glanslaagje je er dan overheen krijgt?


Daarna kan de decoratie gaan beginnen. Ik heb hiervoor een mooie Craftable Poinsettia van Marianne Design gebruikt. Deze heb ik uit White Florence uitgestansd. Op de puntjes heb ik nog wat lijm gedaan en daarna de Viva Eiskristall erop gedaan, dit geeft echt een leuke uitstraling.
Verder onder de bloem nog een stukje tule, wat filmstripribbon en wat leuke takjes van Marianne Design.

Aan de andere kant heb ik nog een stukje opgerold designpapier en een leuke tekst die ik gestempeld hebt met het Nederlandse stempelset van Marianne Design.

Ik vond het leuk om voor de uitzending 2 verschillende modellen te maken zodat je kan zien dat je met 1 mal meerdere mogelijkheden hebt. Daarom heb ik er ook een staande bij gemaakt. De afmetingen vermeld ik in de video. (Snijden op 20,3 x 30,5 cm // Rillen op 12,3 en 24,6 cm)


Deze keer heb ik er ook voor gekozen om een leuk plaatje achter de klok te verwerken. Dit is het knipvel MB0182 van Mattie. Het kleine vogeltje komt uit een vel van Craft-O-Clock.


 Ik heb onderlangs de randpons Doily van Vaessen Creative gebruikt, zo lijkt het net alsof de kaart op een kantrandje rust.


Ook bij deze een leuk opgerold stukje oud muziekpapier en wat belletjes eraan gehangen.  Deze keer heb ik de Nederlandse teksten gestempeld op de onderste border.


Deze oudere Creatable van de Poinsettia blijft ook een grote favoriet van mij, hij bestaat al jaren maar gebruik hem nog graag. Ook heb ik er nog wat leuke takjes achter verwerkt en wat sisal touw.

Ik hoop dat ik jullie met deze creaties kan inspireren. Het filmpje kun je hier terug vinden:


Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer wat inspiratie kan geven. Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Marianne Design - Paperpad A5 - Winterdays by Marleen Marianne Design - Knipvel - Mattie's Mooiste: Dutch Winter Marianne Design - Creatable - Clock Marianne Design - Craft Stencil - PenduleMarianne Design - Flower Shaping Set Marianne Design - Clearstamp - Hallo Winter by Marleen Ranger - Emboss It Dabber 1oz Marianne Design - Craftable - Poinsettia by MarleenMarianne Design - Creatable - Petra`s Larix Marianne Design - Creatable - Petra`s Poinsettia`s Florence Cardstock - Texture 12x12" - Iguana Florence Cardstock - Texture 12x12" - White  Flaxcord / Jutetouw - Creme/Ivory Tule - 5cm breed - Groen met glitters   Cadence - Rusty Patina Verf - Schimmel Groen Cadence - Distress Pasta - Ground EspressoTim Holtz - Filmstrip ribbon WOW! Embossingpoeder - Large 160 ml - Clear Super Fine Viva Decor - Eiskristall - IJs/sneeuwSneeuwbolletjes Vaessen Creative - Randpons - Doily 

1 opmerking:

  1. Heel mooi Jenine! Zo'n pendule had mijn oma op de schoorsteenmantel staan! Leuk dat het weer terug komt.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX