woensdag 18 december 2019

Jenine's Mindful Art - Goede dingen hebben tijd nodig

Soms is et leuk om even weer te gaan spelen met materialen die je al langere tijd niet meer hebt gebruikt. Zo zijn er tegenwoordig heel veel soorten pigment poeders om je achtergrond mee te maken, maar de Bistre wordt niet zo heel veel meer gebruikt. Terwijl ik zelf deze juist zo tof vind omdat hier wat bruin bij zit. Bistre wordt namelijk gemaakt van notenbolsters en er zit dus altijd iets bruins bij in. Dit geeft wel weer een Vintage look en dat past dus wel precies binnen mijn stijl.

Ik wilde hier dus weer eens lekker mee gaan spelen en ik ben aan de slag gegaan met de blauwe Bistre en heb hiervoor een pagina uit mijn eigen JMA Art Journal gebruikt.


Met een droge penseel neem je wat Bistre uit je potje en dit strooi je op je kaart, gebruik heel weinig want het heeft echt heel veel pigment. Met een spray bottle spray je water op je creatie en je ziet de kleuren echt tot leven komen. Dit droog je met de heattool. Ben je niet tevreden over de achtergrond dan kan je nog weer extra Bistre toevoegen. Ik gebruik zelf de Distress Sprayer, deze werkt voor dit soort technieken het prettigste.

Daarna heb ik met de Dutch Doobadoo Structure Paste wat structuur aangebracht in de hoeken, hiervoor heb ik mijn eigen mask stencil gebruikt. Ook heb ik nog wat stenen muurtjes gemaakt, hiervoor heb ik de Nuvo Expanding Mousse Mustard Seed gebruikt. Dit verhit je ook met de heattool. Over de achtergrond ben ik nog her en der gaan stempelen met de stempels uit mijn eigen lijn. Dit heb ik gedaan met de Archival inkt kleur coffee.


Toen de achtergrond naar mijn zin was ben ik begonnen met het opbouwen van de creatie. Deze keer heb ik diverse die-cuts gebruikt uit de beide die-cut boekjes van mijn eigen JMA collectie. Deze kun je prima combineren. Daarna heb ik ook nog wat leuke Grayboard Art elementen verwerkt. Deze heb ik op kleur gebracht met de Dora Wax kleur Donker Turkoois.

Daarna heb ik er nog een tekststicker uit mijn stickerboekje bij gedaan. Voor mij een toepasselijke tekst, ik moet leren meer geduld te hebben, hoe moeilijk dat soms ook is. Langs de randen van de teksten heb ik met een witte Signo Uniball wat accenten gemaakt.

Als laatste finishing touch heb ik op de structuurpasta en de grayboard elementen nog een klein beetje White Gold Metallic Wax van Finnabair gesmeerd.

Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer wat inspiratie kan geven. Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Stickerboek 02 (Nederlandse teksten) Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Clearstamp A6 - 03 Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Mask Stencil A6 - 02 Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Mask Stencil A6 - 01 Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Art Journal 15 x 15 cm - 01 Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Grayboard Art Grunge Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Die-Cut Block A6 (01) Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Die-Cut Block A6 (02) Cadence - Dora wax - Donker Turkoois  Nuvo - Expanding Mousse - Mustard SeedDutch Doobadoo - Structure Paste Smooth - 250ml Powertex - Bister - Blue 30gr Ranger - Distress Sprayer (Tim Holtz)Viva Decor - Palet Knife (Spatels) - set Finnabair Art Alchemy - Metallique Wax .68 Fluid Ounce - White Gold

1 opmerking:

 1. Hoi Jenine,

  Wauw gave art Journal pagina boh er bestaan zoveel spulletjes nu hihi en er komen steeds weer nieuwe bij.

  Liefs en Creatiefs
  Cinderella
  XX

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX