maandag 5 augustus 2019

Tell your Story!! Never Give Up!!

Een hele tijd geleden heb ik deze kaart al gemaakt, maar ik heb hem nog nooit op mijn blog laten zien. Deze staat in mijn woonkamer en mijn oog valt er steeds weer op, dus ik wil hem vandaag toch ook maar eens weer aan jullie laten zien en de gebruikte materialen hierbij benoemen.


Bij deze creatie kun je dus zien dat de Art Journal technieken ook allemaal prima te verwerken zijn op een kaart, het hoeft niet perse in een boek.

Ik heb voor de basis een mal van Dutch Doobadoo genomen, deze heb ik uit het Florence Kraft Cardstock uitgeknipt en uit het Vaessen Watercolor papier. Daarna ben ik begonnen om een achtergrondje te maken, dit heb ik met de Distress Oxide inkten gedaan. De kleuren die ik hiervoor heb gebruikt zijn Faded Jeans en Frayed Burlap. Dit heb ik heel lichtjes aangebracht met de Picket Fence Blending Brushes en daarna heb ik wat inkt op een mica sheet gedaan. Dit nat gesprayed en daarna her en der wat spetters gemaakt.

Daarna heb ik er wat Rice paper van Stamperia op verwerkt uit de Blueland serie, dit heb ik aangebracht met de hardsealer van Joy! Crafts. Over het Rice paper heb ik nog wat structuur aangebracht met de Tapestry maskstencil van Finnabair. Dit heb ik gedaan met de Nuvo Expanding Mousse Boatyard Blue. Over de expanding mousse heb ik nog wat Finnabair Metallique Wax White Gold gesmeerd zodat het nog net iets beter bij de achtergrond past.

Daarna kan het decoreren beginnen. Ik heb dit in een beetje een Jenine stijl gedaan, dus wat vintage elementen zoals het ribbelkarton, klei figuurtjes, sisal touw, vintage plaatjes en wat mooie teksten. De  plaatjes en de teksten komen uit een stickerboekje van Finnabair. Ook heb ik nog weer wat stukjes filmstrip ribbon gebruikt, dit vind ik altijd zó leuk om te gebruiken ;-) 

Overigens heb ik deze creatie al heel lang geleden gemaakt, wil je weten hoe ik dit op een Mindful manier heb gedaan? De hele achtergrond achter deze kaart kun je lezen op mijn Mindful Art Story blog: 
https://jeninesmindfulartstory.com/2019/01/19/tell-your-story/

Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer wat inspiratie kan geven. Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.

Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Dutch Doobadoo - Dutch Card Art - Ticket  Distress Oxides Ink Pad - Faded Jeans Distress Oxides Ink Pad - Frayed Burlap  Stamperia - Rice Paper A4 - Blue Land Texture  Joy! Crafts - Hard Sealer voor textiel en papier Finnabair - Mask Stencil 6" x 9" - Tapestrie Nuvo - Expanding Mousse - Boatyard Blue Finnabair - Art Daily - Sticker Pad 4.5"X7.5" - Photobooth    Finnabair - Art Daily - Sticker Pad 4.5"X7.5" - Sentiments Finnabair Art Alchemy - Metallique Wax .68 Fluid Ounce - White Gold Florence - Aquarelpapier Texture 300g - A5 - (x15)  

1 opmerking:

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX