dinsdag 21 juni 2016

Krukhoesje met ribbelpatroon gehaakt

Ik had het bekende "Ribbelkrukje" van de website van www.jipbyjan.nl al zo vaak voorbij zien komen. Vind hem zó gaaf dat ik hem ook maar eens ben gaan maken. Die kan straks mooi mee naar mijn nieuwe huis :)

Dit is de link naar het patroon: 

Het patroon is heel duidelijk beschreven en er staan ook YouTube filmpjes bij, dus dit kan eigenlijk iedereen wel haken :)


Ik heb hiervoor 2 bollen Lana Grossa - 365 Cotone gebruikt. Ik heb kleur 26 gebruikt. Dit heb ik gehaakt op haaknaald 3,5.

Breiwol Lana Grossa - 365 Cotone - kleur 026 Clover - Amour Haaknaald - 3.5 mmIk vond alleen die lichtbruine poten niet zo mooi en dat gaat straks ook zeker niet in mijn interieur passen. Daarom ben ik aan de slag gegaan met de Deco & Lifestyle verf.

Hoe ga je te werk?
* Schilder eerst met de kleur zacht grijs
* Laat de verf drogen
* Wrijf alles in met een waxinelichtje
* Veeg het overtollige "wax" weg
* Schilder met de kleur muisgrijs
* Laat de verf drogen
* Schuur de poten op.

Waarom met een waxinelichtje invetten? Hierdoor kan je makkelijker schuren en komt de donkergrijze laag sneller tevoorschijn.
Het schuren kan je naar eigen idee doen, hoe meer donkere stukken je wilt hebben, hoe meer verf je weg moet schuren.

Let op dat je wel altijd in 1 richting schuurt, dus bij dit krukje alleen van boven naar beneden en niet ook nog van links naar rechts. Dan krijg je een minder mooi effect :)Voor de finishing touch heb ik nog een houten handmade label aan het krukje vastgemaakt.Ik ben zelf wel erg blij met het eindresultaat. Dit was echt een leuk project om te maken :) Nog een paar weekjes en dan kan ik hem in de woonkamer neerzetten :-)

Ik hoop dat ik jullie hier weer mee kan inspireren. Wens jullie allemaal nog een hele fijne en gezellige dag.


 Alle gebruikte materialen zijn te bestellen via www.hobbyvision.nl

Breiwol Lana Grossa - 365 Cotone - kleur 026  Clover - Amour Haaknaald - 3.5 mmDeco & Lifestyle - Acrylverf krijt - 230 ml - zacht zwart Deco & Lifestyle - Acrylverf krijt - 230 ml - muisgrijs Houten Label - Handmade 2

1 opmerking:

  1. Hoi Jenine,
    Wat is je krukje prachtig geworden Jenine !
    Leuk effect met de hobby verf.
    Groetjes Doris

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX