donderdag 21 mei 2015

Mixed Media Triptech - Zen & Relax

Vandaag laat ik weer een Mixed Media project zien, deze keer op een MDF Triptech van Dutch Doobadoo en de zwarte gesso van Dutch Doobadoo.


Als eerste heb ik het MDF in een laag zwarte gesso gezet. Daarna ben ik mijn project op gaan werken met een aantal masks van Dutch Doobadoo: de Chicken Wire en de Faded Dots.  Hierbij heb ik uiteraard de structuurpasta van Dutch Doobadoo gebruikt.


Ook heb ik wat visnet en ribbelkarton op het MDF geplakt. Daarna heb ik eerst nog weer een dun laagje zwarte gesso aangebracht en ben daarna pas begonnen met het opwerken.Voor de decoratie heb ik veel verschillende producten gebruikt. Het gereedschap is allemaal gemaakt van klei, hiervoor heb ik een mal gebruikt van Makin's Clay. Ook heb ik nog frames van klei gebruikt, deze zijn gemaakt met kleimallen van Martha Stewart. 

De tandwielen zijn houten ornamenten van CraftEmotions. Ook de teksten Zen en Relax zijn houten ornamentjes van CraftEmotions.


Ook heb ik er nog wat metalen charms bij gebruikt zoals de zakhorloges en de knijpers. Ik heb alles vastgeplakt met mijn lijmpistool zodat het snel én goed vastzit.
Daarna zet je alles weer goed in de gesso, zorg ervoor dat echt alles zwart is.

Daarna ga je je project op kleur brengen. Ik ben als eerste begonnen om een beetje kleur te sprayen met de Creall Verf Metallic Zilver. Dan wordt het geheel al iets lichter. Daarna nog accenten aangebracht met Inka Gold. Ik heb hier voornamelijk de kleur Silber voor gebruikt en op een paar stukjes gereedschap ook nog wat blauw (Stahl Blue)Zoals je op deze foto kan zien is het echt een project waar wel veel diepte in zit.

Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer kan inspireren. Wens jullie nog een hele fijne en gezellige dag.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl

Dutch Doobadoo - MDF Art - Triptech with Heart Dutch Doobadoo - Structure Paste Smooth - 250ml  Dutch Doobadoo - Gesso Black 250 ml Dutch Doobadoo - Mask Art Stencils A5 - Chicken Wire Dutch Doobadoo - Mask Art Stencils A5 - Faded Dots Houten ornamenten - CraftEmotions - 10,5 x 10,5 cm - Happiness tekst CraftEmotions - Houten ornamenten - Tandwielen  Makin`s Clay - Push Mold - Gereedschap 17,5X14CM Klei - Do & Dry - Light Martha Stewart - Crafter`s Clay Silicone Molds - Decorative Tim Holtz - Hinge Clips 1 Decorative Fishnet - Neutral  Viva Decor - Inka Gold - Stahl Blau 914 Viva Decor - Inka Gold - Silber 902 Creall - Metallic verf - zilver Lijmpistool - Glue gun (on/off switch & ind.) 20w, stick 7 MM

1 opmerking:

  1. Dit vind ik echt helemaal te gek.
    Al die kleine dingetjes, zo veel te zien. Geweldig.
    Groetjes, Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX