vrijdag 5 september 2014

Herfstkaart

Het beloofd vandaag nog weer een heerlijke zonnige dag te worden, maar toch wil ik jullie alvast dit herfstkaartje laten zien. Ik hou zelf wel heel erg van die mooie warme tinten van de herfst.


Voor dit kaartje heb ik het paperblock At the Movies van Noor! Design gebruikt. Deze heeft de perfecte kleuren voor een herfstkaart. Ik heb er een trapjeskaart van gemaakt zodat ik er lekker veel op kwijt kan.


Zoals je kan zien komen de trapjes naar voren. Het formaat van de kaart is 15 x 30 cm, deze ril je dan op 15 - 19 - 23 - 26,5 cm. Om de kaart goed te laten staan heb ik aan de achterkant de kaartenstandaard 6002/0290 gebuikt.


Op de kopkaart heb ik de prachtige blaadjes en paddestoel 6002/0333 gebruikt. Deze heb ik na het embossen in de mal laten zitten en bewerkt met Distress Inkt Gathered Twigs.
Onderlangs zie je de paddestoelenrand 6002/0317. De paddestoelen heb ik in een grasrandje gezet, hiervoor heb ik de Memory Box mal Fresh Cut Grass gebruikt.


Op de trapjes heb ik ook nog weer een paddestoelenrand en een grasrandje verwerkt. Bovenaan de trapjes nog een lintje 6300/0338 van Joy! Crafts. De Lin & Lene mal 1201/0084 bloemenrand past er perfect bij. In het midden van de zonnebloemen heb ik wat 3mm pareltjes geplakt.

Zien jullie die leuke kleine blaadjes en eikeltjes? Dat zijn Add-ies 6380/0513 van de Band-it!, maar ik vind ze veel leuker op een herfstkaartje ;-)Het stempeltje Sunflower Daisy van CandiBean heb ik gestempeld op Cotman Aquarelpapier en daarna ingekleurd met de l'Aquarelle.

Voor de huid heb ik 252 en 679 met elkaar gemengd en nog een klein beetje bruin (205) erbij gebruikt. Door dat bruine erbij te gebruiken krijg je net een iets minder "rood" gezichtje.

Voor de haren heb ik de kleuren 252, 211 en 205 gebruikt. Op de donkerste plekken heb ik voor de schaduw een beetje zwart gebruikt.

De mooie roestbruine kleur van de jurk krijg je door 675 en 440 met elkaar te vermengen. Op de plekken voor de schaduw heb ik nog wat bruin Warm Sepia 440 alleen aangezet.

Voor de bladeren heb ik eerst een mooie mosgroene kleur gemengd met de kleuren 517 en 755. Als je buiten goed kijkt naar de herfstbladeren zie je dat die ook verschillende kleuren hebben. Daarom heb ik wat extra geel ook bij het blad gebruikt. Dit heb ik gedaan nadat ik de mosgroene kleur heb aangebracht.

Voor de zonnebloem heb ik de kleuren 517 en 211 met elkaar gemengde en voor de schaduw heb ik alleen wat 211 gebruikt.

De schaduw rondom het afdrukje heb ik gemaakt met de 703.


Ik hoop dat ik jullie hier weer mee kan inspireren. Wens jullie nog een hele fijne en gezellige dag.


Joy! Crafts - Band-It! - Add-ies - Eikenblad en eikeltjes Joy! Crafts - Lin & Lene Cutting & Embossing & Debossing Stencil - Bloem 5 blad punt Joy! Crafts - Ribbons Forest Friends - Collection 1 set 3Sennelier - l`Aquarelle set 24 halve napjes + penseel CandiBean stamp - Sunflower Daisy5 opmerkingen:

 1. Weer een prachtige herfstkaart, de mallen de kleuren, ook wat je ingekleurd hebtdat staat er superleuk bij, kortom een mooi geheel, groetjes Frosien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze kaart past prima bij deze nazomer dag hoor Jenine, schitterende kleurencombinatie en weer zo geweldig mooi alles op elkaar afgestemd.

  Groetjes Richtje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi herfst kaartje jenine

  heb net de mallen ook gekocht zo leuk

  gr roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige kaart, super model ☺
  Een leuk en gezellig (knutsel) weekend ☼
  Liefsss van Erica
  {Heidebloempjuh}

  BeantwoordenVerwijderen
 5. WOW!!! this is just beautiful!!
  Di xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX