vrijdag 3 januari 2020

#HVWinterChallenge2020 - Challenge 1 - Sneeuw

Als allereerste wil ik al mijn blog volgers het allerbeste wensen voor 2020. Dat het een mooi jaar mag worden waarin veel van je wensen & doelen uit mogen komen en dat het ook op creatief gebied weer een mooi jaar mag worden.

Wij merken altijd dat voor velen na de kerstkaarten en de drukte rondom de kerstdagen voor iedereen een beetje een creatieve blokkade komt, je weet niet zo goed waar je weer mee moet gaan starten. Wellicht komt het ook wel een beetje door de lange sombere grijze januari maand.


Maar om jullie op creatief gebied een beetje te helpen starten wij vandaag in onze Create it with HobbyVision Facebookgroep een nieuwe Challenge, de #HVWinterChallenge2020. Elke vrijdag krijg je van ons een nieuwe challenge waar je weer een week de tijd voor hebt om iets mee te gaan maken.

Wat je maakt is helemaal aan jou, het mag een kaart zijn, een label, een tag, een mixed media project... alles wat jij leuk vind, zo lang het maar een WINTERSE creatie is en de challenge van die week erop verwerkt is.

De Challenge gaat van start in onze groep: http://www.facebook.com/groups/HobbyVision/

Uiteraard moet ik dan zelf ook wel mee gaan doen hè? Ik ga er deze keer een boekwerkje van maken.  Ik heb hiervoor het Vaessen Creative Aquarelpapier 300 grams op het formaat van 12,5 x 17,5 cm gesneden, dit ga ik dus 5x doen voor elke week. Daarna heb ik zwart cardstock op 14,5 x 18 cm gesneden. Aan de linkerkant heb ik nog ruimte over, want hier wil ik met de Cinch nog bindringen in gaan maken. Ook wil ik er nog een leuke cover en een achterkant bij gaan maken. Maar ik heb nog de hele maand januari om hiermee aan de slag te gaan ;-) 

Het maken van deze pagina heb ik ook gefilmd, onder aan deze pagina kun je het filmpje bekijken.Ik ben als eerste begonnen om het leuke Rice paper van ITD Collection R1632 en R1633 uit te scheuren en op te plakken met de Liquitex Matte Gel. Daarna heb ik de achtergrond op kleur gebracht met de Cadence Hybride verf. Ik heb de kleur Lindengroen gemengd met wit en hier wat water bij gesprayed. Ook heb ik de kleur Mild Blue gebruikt.

Daarna ben ik op de achtergrond wat gaan stempelen met een mooie achtergrondstempel van Studio Light uit de Snowy Afternoon collectie. Hiervoor heb ik de kleur Peat Moss van Archival gebruikt. Daarna heb ik wat wybertjes aangebracht met een mask stencil, hiervoor heb ik de Nuvo Expanding Mousse Boatyard Blue gebruikt.


Ook heb ik nog wat cirkels aangebracht, hiervoor heb ik de Cadence Relief Texture Paste White gebruikt, hier zit een hele mooie korrel in. Het mask stencil is van Studio Light.
Ook heb ik her en der nog wat "sneeuwsterren" aangebracht met een mask stencil uit mijn eigen lijn, hiervoor heb ik de Nuvo Glacier Paste Frostbite gebruikt.


Langs de randen heb ik de Cadence Vintage Legend White gesmeerd. Bovenlangs heb ik dit iets groter aangebracht zodat het net lijkt alsof de sneeuw wat naar beneden druipt.
Op de achtergrond heb ik ook nog wat script gestempeld met een stempel uit mijn eigen collectie. Hiervoor heb ik de kleur Faded Jeans van de Archival gebruikt.

Voor de tekst heb ik wat Washi tape van Studio Light uit de Winter Joys lijn gebruikt. Als finishing touch nog wat highlights aangebracht met de Signo Uniball White.

Nou vergeet ik nog bijna het belangrijkste te vermelden, want de challenge is "SNEEUW". Dit heb ik onder de ijsbeer gedaan en hiervoor heb ik de Fluffy Stuff van Cosmic Shimmer gebruikt. Dit is echt heel tof spul. Het is een vloeibare sneeuw in een flesje die je op je project smeert en dit ga je verhitten met de heattool. Het komt helemaal omhoog en ziet er echt super leuk uit.

Ben je nou ook enthousiast en wil je ook mee gaan doen met de Challenge? Kijk dan even in onze Facebookgroep. Wij zouden het super leuk vinden als we weer veel deelnemers gaan krijgen.

Het filmpje kun je hier bekijken:Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer wat inspiratie kan geven. Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Rice Paper A4 - ITD Collection - ITD-R1633 Rice Paper A4 - ITD Collection - ITD-R1632 Liquitex - Matte Acrylic Gel Medium - 8ozFlorence - Aquarelpapier Texture 300g - A5 - (x15) Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Mask Stencil A6 - 02 Studio Light - Mask stencil A6 Grunge Collection 3.0 - MASKSL27 Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Multistencil A5 Cadence - Hybride acrylverf (semi mat) - Linden groen Cadence - Hybride acrylverf (semi mat) - Wit 01 Cadence - Hybride acrylverf (semi mat) - Light sage Cadence - Vintage Legend Gesso - Wit Cadence - Texture Relief Pasta - WitStudio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Clearstamp A6 - 01 Studio Light - Snowy Afternoon - Clearstamp 15x15cm STAMPSA400 Ranger - Archival Inkt - Peat Moss Tim Holtz - Distress Archival Ink - Mini Kit #2Studio Light - Winter Joys - Washi Tape 5 rollen - Nr 05 Nuvo - Expanding Mousse - Boatyard Blue Cosmic Shimmer - White Fluffy Stuff

1 opmerking:

  1. Hoi Jenine,
    ik ga toch eens kijken op FB. Ben daar heel slecht in omdat ik vaak niets terug kan vinden.
    Maar het klinkt wel heel leuk en jouw voorbeeld is supermooi! Dus wie weet waag ik me eraan...

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX