dinsdag 21 januari 2020

Full tutorial - #HVWinterChallenge2020 - Week 2 - Slee


Doen jullie mee met de #HVWinterChallenge2020 in onze Create it with HobbyVision Facebookgroep? 5 weken lang een leuke challenge waarbij we op de vrijdag de nieuwe uitdaging bekend gaan maken.Je mag zelf weten wat je maakt; een kaart, een Art Journal Pagina, een scrap lay-out... alles mag. Zo lang het maar een winterse creatie is. Vandaag wil ik jullie mijn creatie voor week 2 laten zien. Ik loop helaas zelf al iets achter (slecht voorbeeld), maar ik hoop deze week een soort van inhaalslag te gaan maken.

Ik maak er zelf een boekje van die ik in ga binden met de Cinch inbindmachine. Ik heb voor de basis een witte kaart van 12,5 x 17,5 cm gesneden uit wit aquarelpapier. Daarop heb ik mijn creatie gemaakt en voor de basis heb ik zwart cardstock op het formaat van 14,5 x 18 cm gesneden. Aan de linkerkant zie je nu dus nog een extra strook maar daar komen straks de bindringen in.

Ik heb deze keer mijn creatie weer gefilmd, het filmpje kun je onder aan deze blogpost vinden.


Als eerste ben ik begonnen om wat leuke stukken uit te kiezen uit het Ricepaper van Ciao Bella. Deze heb ik opgeplakt met de Liquitex Matte Gel. Daarna ben ik aan de slag gegaan om een leuke achtergrond erbij te maken.

Deze keer heb ik de achtergrond op kleur gebracht met de Cadence Dora Hybride verf, ik heb de kleuren Wit, Mild Blue en Donkerblauw gebruikt. De donkerblauw, Mild Blue en Wit heb ik samen gemengd om de juiste kleur te krijgen. Ik heb dit op de achtergrond aangebracht met een tamponeerkwast en met een spons nog wat witte verf aangebracht.

Daarna heb ik op de achtergrond wat sjablonen aangebracht met een mask stencil en de Nuvo Expanding Mousse Boatyard Blue. Hiervoor heb ik MASKJMA03 gebruikt.
Daarna heb ik nog een soort sterren achtergrond gemaakt met de Nuvo Glacier Paste Frost Bite, hiervoor heb ik een mask stencil van Dutch Doobadoo gebruikt.

Daarna heb ik nog wat witte cirkels aangebracht met een MASKSL27 van Studio Light, hiervoor heb ik de Cadence Texture Relief Paste White gebruikt. 

Daarna heb ik met de Grunge stempels van Studio Light nog her en der wat gestempeld op mijn achtergrond. Hiervoor heb ik de Distress Archival inkten gebruikt. De mooie tekst komt uit het scrappapier van Ciao Bella, Time for Home.

Onder de slee heb ik nog wat sneeuw gemaakt, hiervoor heb ik de Fluffy Stuff gebruikt, dit is zulk leuk spul om zelf sneeuw te maken. Om de sneeuwbanken op het houten hek iets meer te accentueren heb ik daar nog wat glitters op gedaan. Hiervoor heb ik de Nuvo Pure Sheen - White gebruikt.

Als laatste heb ik rondom de pagina nog een laagje gemaakt met de Cadence Vintage Legend Gesso White.

Wil je het hele proces zien? Neem dan een kijkje bij onderstaande video:
Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer wat inspiratie kan geven. Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

  Ciao Bella - Rice Paper A4 - The world changes when it snowLiquitex - Matte Acrylic Gel Medium - 8ozTim Holtz - Distress - Collage 1,25" brushFlorence - Aquarelpapier Texture 300g - A5 - (x15) Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Mask Stencil A5 - 03 Studio Light - Mask stencil A6 Grunge Collection 3.0 - MASKSL27   Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - A6 StarsCadence - Hybride acrylverf (semi mat) - Wit 01Cadence - Hybride acrylverf (semi mat) - Donkerblauw Cadence - Hybride acrylverf (semi mat) - Mild blauwNuvo - Glacier Paste - Frostbite  Cadence - Vintage Legend Gesso - Wit Cadence - Texture Relief Pasta - Wit   Tim Holtz - Distress Archival Ink - Mini Kit #2 Tim Holtz - Distress Archival Ink - Mini Kit #3Nuvo - Expanding Mousse - Boatyard Blue Cosmic Shimmer - White Fluffy StuffStudio Light - Clearstempel Grunge Collection 3.0 - STAMPSL409 Studio Light - Clearstempel Grunge Collection 3.0 - STAMPSL408 Stenciling Brushes - 1 piece - size 6Nuvo - Pure Sheen Glitter - 100ml - Ice White

1 opmerking:

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX