maandag 9 maart 2020

Gepimpte boomschors met Jenine's Mindful Art

Hoi allemaal,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blogbericht heb getypt. Helaas is afgelopen tijd niet verlopen zoals ik zelf wel graag zou willen en daarin heb ik helaas keuzes moeten maken qua tijd/energie wat wel en niet haalbaar was. En helaas is het mij dus niet gelukt om mijn blog bij te houden, hoe belangrijk ik dit eigenlijk ook vind.

En vooral omdat ik blogger ECHT heel belangrijk vind wil ik toch proberen om dit af en toe weer eens op te gaan pakken. Wie weet gaat het toch 1 of 2x in de week lukken? Het is wel een nieuw doel van mij.

Maar goed, genoeg hierover, nu eerst naar de creatie die ik in deze blogpost wil laten zien. Ik ben een tijdje terug LIVE gegaan in onze Create it with HobbyVision Facebookgroep om een leuke boomschors te gaan decoreren. Naast alles met papier vind ik het ook geweldig om andere dingen te decoreren.Ik ben als eerste begonnen om de houten boomschors in een laagje Clear Gesso te zetten. Ik heb gekozen voor Clear omdat ik nog wat van het hout zichtbaar wilde houden.

Daarna heb ik een stukje uit het RICEJMA12 op mijn boomschors geplakt met de Matte Gel van Liquitex. Daarna ga je aan de slag met diverse kleurtjes verf om de achtergrond een mooie kleur te geven en het ricepapier vloeiend in de achtergrond over te laten gaan.

Ik heb voor deze boomschors gewerkt met de Cadence Hybride verf, de kleuren Mos, Cactus Flower en Baby Pink.Daarna heb ik op de achtergrond nog wat structuur aangebracht met wat mask stencils. Voor de mask stencils heb ik deze keer de verf gebruikt (kleur mos) en de Distress Paste Oud Bordeaux. Dit kun je met een spons aanbrengen of met een kwast.

Daarna heb ik met een mask stencils ook nog wat structuurpasta aangebracht, hiermee krijg je mooi relief op je project. Over de structuurpasta heb ik nog wat embossingpoeder gestrooid (Ranger Speckle: Cotton Pink) Hier zitten nog gave glitters in wat een mooi effect geeft.
Ook heb ik op de achtergrond nog her en der wat script gestempeld met mijn scriptstempel STAMPJMA01. Ik heb hiervoor de Stazon Pigment Inkt Snowflake gebruikt, deze inkt dekt op heel veel ondergronden.

Voor de finishing touch mogen natuurlijk de tekststickers uit mijn STICKERJMA03 ook niet ontbreken. Op de stickers heb ik nog wat lijntjes getrokken met de Signo Uniball White.Om het project helemaal mooi af te werken heb ik de buitenste rand van de boomschors nog voorzien van 2 lagen Distress Paste Oud Bordeaux zodat die kleur ook mooi past bij de rest van het geheel.

Wil je het hele proces zien? Je kunt de video hier bekijken:Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer wat inspiratie kan geven. Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Stafil - Houten schijf - 20 cm Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Rice Paper A4 - 12 PRE-ORDER 1 - Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection 3.0 - Stickerboek A6 (Engels) PRE-ORDER 1 - Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection 3.0 - Mask Stencil A6 - 05 (Baroque) PRE-ORDER 1 - Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection 3.0 - Mask Stencil A6 - 04 (Grunge) Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Mask Stencil A6 - 02 Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Clearstamp A6 - 01 Uni-Ball Signo - Bold Point Gel Pen - White Tim Holtz - Distress - Collage 0,75" brushStazOn Pigment Inkt - Snowflake Ranger - Embossing Powder - Speckle - Powder Cotton Finnabair - Art Basics - Mixed Media Silicone Brush 1" Liquitex - Matte Acrylic Gel Medium - 8oz Cadence - Texture Relief Pasta - Wit Cadence - Classic Relief Pasta (Structuurpasta) - Wit Cadence - Distress Pasta - Oud Bordeaux Cadence - Hybride acrylverf (semi mat) - Mos Cadence - Hybride acrylverf (semi mat) - Cactusbloem Cadence - Hybride acrylverf (semi mat) - Babyroze Vaessen Creative - Embossing heat tool - 2 positions Stenciling Brushes - 1 piece - size 6 Finnabair - Art Basics - Gesso Clear 8.5oz

6 opmerkingen:

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX