zaterdag 7 september 2019

Art Journal - Dream it & Do it (Live 3 september)

Hoi allemaal,

Vandaag wil ik jullie weer een nieuwe creatie laten zien. Misschien hebben jullie hem al wel voorbij zien komen, want deze creatie heb ik afgelopen dinsdagavond tijdens een LIVE uitzending gemaakt. Wil je precies zien hoe hij is gemaakt? Bekijk dan de video onder aan dit bericht.


Ik heb gewerkt in mijn A4 Art Journal van Art by Marlene, dus dit is een iets groter project. Hierop heb ik Rice Paper van Stamperia geplakt. Omdat dit vel zo mooi is heb ik het hele vel opgeplakt, hiervoor heb ik de Hard Sealer van Joy! Crafts gebruikt.

Eigenlijk was de achtergrond al heel mooi, maar uiteraard wil je er altijd nog een eigen draai aan geven. Ik heb nog extra 2 rondjes (Cosmos Spheres) uit ander Rice Paper geknipt en deze ook met de Hard Sealer opgeplakt. Daarna ben ik aan de slag gegaan met de Cadence.


Als eerste ben ik begonnen om wat Vintage Leggend Gesso erop te doen. Dit is een Gesso met korrels erin voor een Vintage Look. Ik heb de kleuren Wit en Schimmelgroen gebruikt. Dit heb ik met een ijzeren spatel aangebracht.

Daarna heb ik met de Distress Paste Ground Espresso wat patronen op de achtergrond aangebracht, dit heb ik met een tamponeerkwast gedaan. Deze Paste is ook iets dikker. Hiervoor heb ik een Mask Stencil van Studio Light gebruikt.

Omdat er in de achtergrond ook een beetje paars zit wilde ik die kleur ook nog een beetje terug laten komen. Ik heb hiervoor de Distress Oxide Seedles Preserves gebruikt. Dit heb ik met een Blending Brush van Nellie Snellen aangebracht. Hiervoor heb ik ook een Mask stencil van Studio Light gebruikt.

De teksten komen uit een stickerboekje van mijn eigen Jenine's Mindful Art Collection die hopelijk volgende maand in de winkels ligt. Dus sssttt, niks zetten hè, dit is nog ff een sneakje ;-)Om de randen mooi af te werken heb ik eerst Distress Paste Ground Espresso langs de randen gedaan, dit heb ik met een gewone huis/tuin/keuken spons gedaan. Daarna heb ik nog wat Distress Paste Black Soot langs de randen gedaan voor de finishing touch.

Ook heb ik her en der nog wat gestempeld met wat stempels van Studio Light uit de Grunge Collection 3.0. En owja, ineens zie ik nog weer die mooie cirkels op mijn project in beide hoeken. Ik weet niet meer exact wanneer ik die heb opgeplakt, hihi. Maar dit is dus een stansmal van Studio Light uit de Grunge Collection 3.0. Deze heb ik uit mintgroen cardstock uitgestansd. Hierachter heb ik eerst het Easy Connect tape van CraftEmotions geplakt zodat het een sticker wordt. Met dit soort fijne gedetailleerde mallen werkt dat prettiger dan lijm.

Nou.. het is nog een heel verhaal geworden. Ik hoop dat jullie dit weer een inspirerende live uitzending vonden. Heb je hem gemist? Bekijk hem dan hieronder:


Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Studio Light - Art by Marlene - Ringband Journal 04 (A4)Stamperia - Rice Paper A4 - Cosmos Astral Stamperia - Rice Paper A4 - Cosmos Sphere Studio Light - Cutting & Embossing Die Grunge Collection 3.0 - STENCILSL224 Studio Light - Clearstempel Grunge Collection 3.0 - STAMPSL408 Studio Light - Clearstempel Grunge Collection 3.0 - STAMPSL409 Studio Light - Essentials Mask Stencil A6 - MASKSL22   Studio Light - Essentials Mask Stencil A6 - MASKSL21 Distress Oxides Ink Pad - Seedles Preserves StazOn Pigment Inkt - SnowflakeNellie Snellen - Mixed Media Blending Brushes - #2Posca Verfmarker - Extra Fijne Gekalibreerde Punt 0.7 mm - Zwart Tim Holtz - Distress Archival Ink - Mini Kit #2Tim Holtz - Distress Archival Ink - Mini Kit #3Joy! Crafts - Hard Sealer voor textiel en papierViva Decor - Palet Knife (Spatels) - setVaessen Creative - Tamponeerkwast Varkenshaar 604 - #4Uni-Ball Signo - Bold Point Gel Pen - WhiteCadence - Vintage Legend Gesso - Schimmel GroenCadence - Vintage Legend Gesso - WitCadence - Distress Pasta - Black sootCadence - Distress Pasta - Ground EspressoVaessen Creative - Embossing heat tool - 2 positionsVaessen Creative - Stamp Easy + Tool - 20x15cm CraftEmotions EasyConnect (dubbelzijdig klevend) Craft tape 15m x 100mm

4 opmerkingen:

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX