maandag 22 april 2019

Art Journal - Small Steps in the right direction


Vandaag wil ik jullie weer een nieuwe Art Journal pagina laten zien. Ik krijg heel vaak te horen; jij kunt ook alles... maar ik wil jullie eens laten zien dat ook bij mij dingen wel eens compleet mislukken, maar dat je er uiteindelijk toch nog wel weer iets van kunt maken.


Dit is het uiteindelijke resultaat geworden en ik ben er heel erg blij mee. Maar hier zit wel een "voorgeschiedenis" bij.Deze pagina was ik op 14 februari al aan begonnen, een dag dat ik eigenlijk geen energie had maar toch wilde knutselen. En dan gaat het bij mij vaak fout. Ik was begonnen met de Distress Oxide Sprays, de achtergrond is echt heel mooi geworden met deze kleuren. Maar helaas had ik het niet lang genoeg laten drogen.


De kleuren pakten niet mooi door de Rice Papers heen, het werd veel te vel. Geprobeerd om de Rice Papers wat te coveren met witte gesso, weer oxide sprays er overheen... maar het werd gewoon niet mooi. Geprobeerd om er een ingekleurde bloem bij te leggen... Structuur pasta erbij... maar het werd het allemaal niet.

14 februari was gewoon niet mijn dag... ik was het zo zat dat ik mijn pot zwarte gesso heb gepakt en de hele pagina zwart heb gemaakt. Ook voor mij was dit qua verwerking ook even goed om gewoon dom een zwarte pagina te maken.


Dit is dus het resultaat geworden. Maar goed, diegene die mij een beetje kennen weten dat ik niet van een zwarte pagina in mijn leven houdt. Altijd positief blijven... en wachten op het juiste moment. En het juiste moment was afgelopen week... ik wilde deze pagina weer op gaan bouwen, ook voor mijzelf als bewijs dat als iets mislukt je er altijd nog weer iets van kunt maken. Dus ik ben gegaan voor de opbouw van deze pagina in mijn Art Journal.


Hoe ben ik te werk gegaan? Ik heb mijn favoriete Impasto Paint weer gepakt en ben de achtergrond op kleur gaan maken. Ik wilde de zwarte gesso wel symbolisch iets terug laten komen dus ik heb het niet al te dik aangebracht. Ik heb voor deze pagina de kleuren Linen, Boudoir Pink en Snow White gebruikt.

Daarna heb ik het Tissue Wrap van Finnabair gebruikt. Dit is nog weer dunner dan het Rice Paper en neemt heel mooi de kleur van de ondergrond aan. Ik heb 2 verschillende soorten Tissue Wrap gebruikt. Dit kun je ook heel mooi laagje over laagje aanbrengen. Zo heb ik de vlinders over het gezicht en de aardbol geplakt.

Dit keer is het een compleet andere stijl geworden waar ik uiteindelijk echt super blij mee ben. Ik heb over de achtergrond nog weer gestempeld, met mask stencils gewerkt en wat Doodles aangebracht. Ik zal de gebruikte materialen onder aan deze blogpost nog laten zien.

Ook heb ik er een toepasselijke tekst bij uitgekozen en als extraatje nog wat kleine voetstap stempeltjes van Crealies gebruikt.

Zo zie je dat je ook van een compleet mislukte pagina echt nog wel weer wat kunt maken :-) 

Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer wat inspiratie kan geven. Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Studio Light - ART BY MARLENE 2.0 - Ringband Journal 145 x 190mm Dutch Doobadoo - Gesso Black 250 mlDutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Honeycomb Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Grunge MixFinnabair - Tissue Paper - Solar Finnabair - Tissue Paper - Flutter Finnabair - Art Basics - Soft Matte Gel - 8.5oz Stamperia - Rice Paper A3 - Butterflies Prima Marketing - Art Alchemy - Impasto Paint - Snow White Prima Marketing - Art Alchemy - Impasto Paint - Boudoir Pink Prima Marketing - Art Alchemy - Impasto Paint - Linen Finnabair - Cling Stamp - #Dare to Dream Clearstamp - Crealies - Bits & Pieces - nr 72Dutch Doobadoo - Structure Paste Smooth - 250ml Stempelinkt Versafine - Clair Ink Pad - Nocturne Uni-Ball Signo - Broad Point Gel Pen - Black Uni-Ball Signo - Bold Point Gel Pen - White 

5 opmerkingen:

 1. Je bent een kanjer Jenine!
  Zelfs als het tegen zit wil je er toch weer iets positiefs tegenover stellen. En....dat is je opnieuw gelukt! Alle respect voor je doorzettingsvermogen!!!
  Die pagina's zijn schitterend geworden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow ..wat een prachtige creatie's Jenine !
  Lieve groetjes Doris x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schitterende creatie, wauw😍

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap gedaan ik neem mijn petje af voor jouw doorzetten.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX