maandag 29 januari 2018

Mixed Media - Creativity takes Courage

Op het blog van Lindy's Stamp Gang kun je elke maand meedoen met een Challenge waarbij je je aan een kleurenpallet moet houden. Ik ben deze maand ook maar eens de Challenge aangegaan en heb daar deze creatie voor gemaakt.

Wil je ook meedoen met de Challenge? Dan vind je hem ook hier op het blog van Lindy's Stamp Gang: https://lindysgang.blog/ 

Dit is de voorkant geworden van mijn DIY Kleurenwaaier album. In dit kleurenwaaier album ga ik al mijn waxen, sprays, magicals, shakers etc verwerken. Ik ben hier nog druk mee bezig, zodra dit klaar is laat ik het totaalplaatje ook nog even zien.


Ik heb voor de basis gewoon een stuk karton van een doos afgesneden op het formaat van 17 x 23 cm (afmeting van mijn album). Daar heb ik eerst een paar stukken vanaf gescheurd zodat de ribbels tevoorschijn komen.

Daarna heb ik wat patronen aan de ondergrond aangebracht door te gaan werken met wat mask stencils van Dutch Doobadoo en de structuurpasta. Dit heb ik even verhit met de heattool en daarna alles in de witte gesso gezet.

Deze keer heb ik ervoor gekozen om eerst de achtergrond op kleur te gaan sprayen. Hiervoor heb ik de volgende kleuren sprays van Lindy's Stamp Gang gebruikt:
* Starburst: Bayou Boogie Gold, Fuzzy Navel Peach, Tainted Love Teal, Azure Sea Asters
* Flat Fabio: I'm Late, I'm Late Slate

Bayou Boogie Gold Fuzzy Navel Peach Tainted Love Teal Azure Sea Asters I'm Late, I'm Late Slate 

Daarna ben ik begonnen met de opbouw van mijn project. Eerst heb ik alles klaargelegd zoals ik het graag wilde hebben. Toen ik de indeling mooi genoeg vond heb ik even een foto gemaakt en alles weer van mijn project afgehaald en in de witte gesso gezet.  Daarna weer alles vastgeplakt met de 3D gloss gel en op kleur gebracht met dezelfde kleuren sprays als de ondergrond.

Ik heb wel de ondergrond een beetje afgedekt met keukenpapier zodat die niet weer helemaal onder de spray zou komen.


De metalen vlinders heb ik als laatste op mijn project geplakt. Deze heb ik in de transparante gesso gezet en daar met de Fuzzy Navel Peach spray overheen gegaan. Daarna nog wat accenten met de waxen van Finnabair en wat kleine pareltjes opgeplakt.

Voor de finishing touch heb ik her en der nog wat glitters aangebracht. Ook heb ik nog wat PowerTex balls overal tussen gedaan ter opvulling. Deze Powertex balls heb ik in een bakje gedaan en daar wat Soft Matte Gel bij gedaan, hier heb ik een soort "papje" van gemaakt en op kleur gebracht met de Magicals Dark Chocolate Truffle. Dit heb ik o.a. langs de klok gebruikt.

Sweet Treats- MAGICAL Shimmer Powders

Dit was het moodboard van Lindy's:


Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer kan inspireren. Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne en gezellige dag.


Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel:

FacebookLIVE workshoppakket - Kleurenwaaier album - 17 jan Lindy`s Stamp Gang - Challenge Januari set Lindys Stamp Gang - Starburst - Bayou Boogie Gold Lindy`s Stamp Gang - Magicals - Sweet Treats Finnabair - Art Basics - 3D Matte Gel - 8oz Finnabair - Art Basics - Soft Matte Gel - 8.5oz Finnabair - Art Basics - Clear Gesso - 8oz Finnabair - Art Alchemy Antique Brilliance Wax - Mystic Turquoise Finnabair Art Alchemy - Metallique Wax .68 Fluid Ounce - Aged Brass Creative Paper Clay - 8oz. (227 gram) Prima Marketing - Vintage Art Decor Moulds - Nautica #2 Prima Marketing - Vintage Art Decor Moulds - Baroque 6 Powertex - 3D Balls - Small Powertex - 3D Balls - Medium Paletmes plastic ass. 5 stuks Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Wyber Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Triangles Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - A5 Geomatric Blocks Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - A5 Geomatric Square Dutch Doobadoo - Structure Paste Smooth - 250ml Dutch Doobadoo - Gesso White 250 mlPapermania - Basics heattool - Pink (European Plug)Steampunk buttons - Antique Gold Key 15/Pkg Glass beads - Cabochon - 12mm (20 stuks) Glass beads - Cabochon - 8mm (25 stuks) Tim Holtz - Idea-Ology - Chipboard Quote Chips (58/Pkg)
6 opmerkingen:

 1. wat een mooie creatie voor jouw album,mooie kleuren gebruikt,lijkt soms makkelijk maar is het niet,petje af hoor.erg leuk gedaan.
  groetjes Marjan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Your album cover is gorgeous! Thank you for playing along with us at Lindy's Gang!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig zeg! Ik zit mijn ogen hier weer uit te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beautiful project, embellisments and colouring! Jenine, to ba able to play with us at Lindy's Gang, please add a link to our blog: https://lindysgang.blog/ (not to the FB group:) and you need to also link every Lind's prouct you've used to Lindy's shop, so for ex you used Bayou Boogie Gold Shimmer and you need to link it here: https://www.lindysgang.com/products/bayou-boogie-gold?variant=21645758597 (even though you might have bought it somewhere else:). I know it is confusing a little at the beginning, but you'll know for the next time:) If you can change all of that today or the latest tomorrow, you'll still be eligible to win:) Big hugs and good luck!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
  I love your page on your post.. That is so pretty..
  หนัง Animation

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX