maandag 22 januari 2018

LIVE workshop Open Up Fold Card

Gisteravond heb ik in onze Create it with HobbyVision Facebookgroep een LIVE demo gegeven met de nieuwste Joy! Crafts / Noor! Design artikelen en heb daar ook gelijk een leuke workshop aan vastgeknoopt. Deze keer een leuke Harmonica kaart die ik op Pinterest tegen kwam.

Het filmpje staat nu inmiddels ook op ons YouTube kanaal. Maar wil je liever ook de geschreven tekst, dan kun je die hieronder vinden. Let op, het is wel een beknopte beschrijving, bekijk ook zeker het filmpje even.
Benodigdheden:

Cardstock: (h x b)
* (1x) 14 x 28 cm
* (1x) 14 x 21 cm
* (2x) 1,5 x 14 cm

Designpapier: (h x b)
* (1x) 13,5 x 13,5 cm
* (4x) 13,5 x 6,5 cm
* (1x) 6 x 6 cm

Stansmal vierkant van 6,5 x 6,5 cm
(heb je niet exact dezelfde maat vierkante stans dan mag ook een ander formaat. Pas dan alleen het vierkantje met designpapier ook aan op jou maat stans)

Werkwijze:

1. Neem het cardstock van 14 x 21 cm en ril deze op  7 - 14 cm. Vouw de kaart in model.
2. Plak 3 delen designpapier van 13,5 x 6,5 cm op de kaart.
3. Ril het cardstock van 14 x 28 cm op 14 cm en vouw de kaart dubbel.
4. Stans een vierkant uit het midden van de kaart.
5. Plak het "harmonica" gedeelte rechts in de kaart. (wil je een randmal gebruiken, plak deze hier dan eerst tussen)
6. Leg de kaart plat neer en vouw deze dicht. Neem nu het uitstansde vierkant van 6,5 x 6,5 cm en plak deze voor de helft op het harmonica gedeelte.
7. Neem de 2 strookjes van 1,5 x 14 cm en ril deze op 7 cm. Vouw de kaart open en plak 1 strook boven aan de kaart en 1 strook onder aan de kaart. (Plak deze voor de helft vast met een gedeelte naar boven)
8. Plak het andere gedeelte vast aan het harmonicagedeelte waardoor de kaart netjes 1 geheel wordt.
9. Plak het laatste strookje designpapier aan de linkerkant op de kaart. Teken het gedeelte van het vierkant netjes af en knip/snijd dit weg.
10. Plak het designpapier op de voorkant. Stans ook hieruit precies in het midden een vierkant van 6,5 x 6,5 cm.
11. Decoreer de kaart verder naar eigen idee.


Ik heb hiervoor dus het paperpad Vintage Roses van Noor! Design gebruikt, dat is echt prachtig papier. Op de voorkant heb ik wat zelfgemaakte Chrysanten geplakt. Deze heb ik uit het bordeaux FlowerFoam van Leane Creatief gestansd. Ik heb de bloemen eerst op elkaar geplakt en daarna pas warm gemaakt met de heattool en in model gebracht.

Rondom heb ik het mooie frame met franse lelie motief van Noor! Design geplakt. Dit is al een oudere mal maar ik blijf hem echt geweldig vinden!! De label is ook een blauwe mal van Noor! Design en daarop de tekst Happy Birthday geplakt.


In de binnenkant kun je niet teveel dikke dingen verwerken want dan wil de harmonica niet goed meer sluiten. Ik heb dus een paar uitgestansde pijlen erin verwerkt, wat labels, een paar plakparels en metalen bedels.

Overigens heeft dit papier ook niet zo heel veel nodig, dit is al super mooi van zichzelf.

Langs de zijkant heb ik nog de nieuwe randmal met vlinders verwerkt.

Helaas zijn de kleuren van de foto niet helemaal optimaal geworden, maar zo hebben jullie toch nog wel een idee. De kaart is verder in de video te bekijken.Ik hoop dat ik jullie hier weer mee kan inspireren en ik hoop dat jullie ook met veel plezier deze kaart zullen maken.

Ik wens jullie nog een hele fijne en gezellige dag.


Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Joy! Crafts - Noor! Design - Vierkant met franse lelie (4st) Noor! Design - Labels & Tags - Label 1 Noor! Design - Blauwe mal - 2 vlinder Noor! Design - Blauwe mallen - Rand vlinders Noor! Design - Scr@p! - Stansmal GOUD - Stencil kit Beautiful Noor! Design - Floral Flourishes - Chrysant Noor! Design - Paperpad A4 - Vintage Roses Joy! Crafts - Ultrafine tip applicator Leane Creatief - Flower foam sheets a4 bordeaux Paper Distresser - Tim Holtz  Vaessen Creative - Papiersnijder + riller - 30,5x15,2cm - 12x6 Joy! Crafts - Papier Linnen Structuur - 24vel wit 30x,5x30,5 cm Decoratie hoekjes antiek zilver/koper 55 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige creatie heb je gemaakt. Was erg leuk om de workshop te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jenine,
  heb gisteren de workshop naderhand bekeken, ik ga deze kaart zeker maken.Maar eerst even wachten op de vlinderstans..Ik vind het ook heel fijn dat je alle nieuwe stansen en papier laat zien, dan weet ik tenminste wat ik bestel in een webwinkel, dankjewel
  groetjes,
  Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is schitterend, ga er eens een avondje voor zitten hoor. gr. Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg mooi. Ik ben er ook ern aan t maken. Hoop voor woensdag avond af te hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank voor de beschrijving. Heb 'm intussen gemaakt, erg leuk! Groetjes Betha

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX