woensdag 5 juli 2017

Lavinia stempelkaart

Elke dinsdagmiddag komt mijn collega Anja bij mij op visite. In het begin gingen we altijd gezellig kletsen en haken/breien... maar sinds kort zijn we lekker aan de freubel. Ik doe een gedeelte aan de tafel en een gedeelte in bed, alles steeds afwisselen. Kan het zitten helaas nog steeds niet langer dan 3 kwartier / een uur volhouden, dus moet tussendoor steeds even plat op bed liggen.

Af en toe freubelt ook Janet Blaauw met ons mee en zij leert ons dan wat stempeltechieken. Zo hebben we vorige week een "workshop" stempelen met Lavinia gehad.


Als eerste hebben we de papieren gescheurd zodat we wat heuvels kregen. De heuvels hebben we met Distress inkt op de kaart aangebracht met een Blending Tool. Eerst de donkere heuvel en daarachter hebben we nog wat schaduw heuvels gemaakt. Daarna de lucht met wat blauwe stempelinkt aangebracht.

Daarna hebben we de weerspiegeling in het water gemaakt en ook het water gemaakt. Dit hebben we allemaal nog steeds met een Blending Tool en Distress inkt gedaan. Helaas heb ik de kleurtjes niet opgeschreven.
Als laatste hebben we de ondergrond gemaakt met donkerbruine stempelinkt.

Daarna kan je beginnen met het stempelen, hiervoor hebben we diverse leuke stempels van Lavinia gebruikt. Deze hebben we gestempeld met Versafine Onyx. Dit is een hele fijne stempelinkt voor de Lavinia stempels, deze drukt mooi donker af. Bij de Lavinia stempels is het wel fijn om een Misti / Stamping Platform of een andere stempelhulp te gebruiken, deze stempels drukken namelijk niet gelijk de eerste keer heel donker zwart af, vaak moet je nog een extra afdruk maken. Met een Misti / Stamping Platform weet je zeker dat de stempelafdruk ook weer op exact dezelfde plek uitkomt.

Als laatste heb ik op de heuvel in het water nog wat glitters aangebracht met de Wink of Stella clear, deze geeft hele subtiele glitters af. Op de vleugels van de stempels heb ik wat Stickles aangebracht.

Zou je dit ook graag willen leren? Janet geeft op 16 september in onze winkel ook nog weer een workshop " Stempelen met Lavinia ". Hier zijn nog maar een paar plekjes voor vrij, dus lijkt het je leuk, wacht dan niet te lang met aanmelden:Ik hoop dat ik jullie met deze kaart weer kan inspireren. Wens jullie allemaal nog een hele fijne en gezellige dag. Bedankt voor jullie bezoekje en de leuke reacties die jullie steeds achterlaten.

Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Als je op de plaatjes klikt komt je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Nellie`s Choice - Ink applicator - rond Distress Inkt - Mini - Ground Espresso Tim Holtz (Tonic) - Stamping Platform 1708E Lavinia Stamps - Midnight Meandering Lavinia Stamps - Creeping Vine Lavinia Stamps - Faylinn Stickles - Glitterglue - Stardust Brushpen - Wink of Stella - Glitter ClearStempelinkt - Versafine - Onyx black


1 opmerking:

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX