vrijdag 17 oktober 2014

Mixed Media - Dutch Doobadoo MDF Kerstbomen

Als je eenmaal met Mixed Media weer aan de slag bent werkt het zéér verslavend :-) Hier dus mijn 2de Mixed Media project van deze week.
Deze keer heb ik me laten inspireren door Janet Blaauw. Zij had ook de MDF kerstbomen van Dutch Doobadoo op een canvas verwerkt. Ik vond het zo'n gaaf idee dat ik dat wel moest "liften". Heb er wel een beetje mijn eigen draai aan gegeven :-)


Het is een canvas op A4 formaat. Als eerste ben ik begonnen met structuur aanbrengen op het canvas, dat heb ik gedaan door met 2 verschillende masks van Dutch Doobadoo te werken:
* Geometric Tiles 470.715.035
* Sterrenhemel 470.715.015
Dit heb ik gedaan met de Dutch Doobadoo Structuurpasta.

Ook zie je op de achtergrond nog wat wondgaas van de drogist, Softboard Art van Dutch Doobadoo en ribbelkarton van Joy! Crafts
Nadat alles op de basis was geplakt ben ik begonnen met dit in te smeren met Gesso.


Daarna ga je verder met de opbouw van je project. Zoals je hier kan zien zijn de bomen hoger voor elkaar gezet. Hoe doe je dat eenvoudig?
Aan de achterkant van de canvasdoekjes zit altijd een zakje met "houtjes". Deze gooi ik normaal altijd weg. Maar nu heb ik ze achter de bomen gedaan. Onder de grootste boom heb ik ze plat vastgeplakt en onder de kleine boom rechtop gezet, zodat ze goed voor elkaar staan :-)
Dit plak ik vast met mijn lijmpistool zodat het gelijk goed vast zit.

De structuur op de bomen heb ik gekregen door hier Structuurpasta op te smeren en hierop deppen met mijn spatel. Dan ontstaat er vanzelf een leuk effect.Aan de linker en rechterkant heb ik de prachtige houten hekjes van CraftEmotions verwerkt. Deze heb ik hoger op het canvas aangebracht door 2 coctailprikkers op elkaar te lijmen (goedkope oplossing voor een verhoging :-P )Ook de Cardboard Art sterren staan erg leuk op een Mixed Media project. Ik heb de bovenkant eraf gehaald zodat het ribbeleffect tevoorschijn komt.

Onderlangs heb ik nog wat mos geplakt en wat denneappels.
Op de kerstboom zitten wat kleine kerstballen, dit zijn houten ornamentjes van CraftEmotions.

Nadat ik de hele basis had opgebouwd heb ik eerst alles wit gemaakt met de Gesso zodat je een goede basislaag hebt.
Daarna ben ik begonnen met het op kleur brengen. Hiervoor heb ik de volgende kleuren Spray gebruikt:

* Lindy's Stamp Gang Frosty Green Forest
* Lindy's Stamp Gang Green with Envy Green
* Lindy's Stamp Gang Poinsettia Red Gold
* Dylusions White

Nadat ik alle kleuren erop had vond ik hem nog veel te fel. Hoe kan je het eenvoudig weer naar een andere kleur brengen? Door iets met bruin er overheen te spuiten. De kleuren gaan zich dan vanzelf mengen.
Ik heb hiervoor de kleur "Kraft" van Glimmermist gebruikt. Daarna nog wat accenten aangebracht met Inka Gold Altsilver.

Ik hoop dat ik jullie met dit project weer kan inspireren. Wens jullie nog een hele fijne en gezellige dag.
Ik ga me snel klaarmaken voor een gezellige DT dag van Dutch Doobadoo :-)

Liefs Jenine xxx

Dyan Reaveley - Dylusions Spray - White LinenLindys Stamp Gang - Starburst - Frosty Green Forest  Lindys Stamp Gang - Starburst - Green with Envy Green Lindys Stamp Gang - Starburst - Poinsettia Red Gold Houten ornamenten - CraftEmotions - 16,8 x 16,8 cm - Sierhek en lantaarns Houten ornamenten - CraftEmotions - 10,5 x 10,5 cm - Bomen en versieringHouten ornamenten - CraftEmotions - 10,5 x 10,5 cm - Alfabet klein 


3 opmerkingen:

 1. Normaal gesproken ben ik niet zo'n fan van mixed media projecten als deze maar ik vind deze supermooi, hij mag zo bij mij aan de muur!! Wat een mooie kleuren heb je gebruikt en het tafereeltje is ook heel mooi.

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pffff....wat ben je toch creatief! Schitterend!
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi Jenine! Maar ik weet niet of het wat voor mijn is, het lijkt me zo'n geknoei. Ook al een bij een demo vam DDD staan kijken.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX