vrijdag 10 april 2020

FacebookLIVE - Label Be Strong, Live in the Now, Let's Stay Home

Woensdagavond heb ik weer een LIVE gegeven in de Create it with HobbyVision Facebookgroep. Deze keer ben ik aan de slag gegaan met de nieuwste Mask stencils van Dutch Doobadoo. Ik heb dit gecombineerd met de Distress Oxide inkten, het was al veel te lang geleden dat ik daar wat mee heb gedaan.


Voor de basis heb ik het Intense White Watercolor paper (200 grams) van Florence / Vaessen Creative gebruikt. Dit vind ik zelf 1 van de fijnste soorten papier. Ik ben mijn pagina op kleur gaan brengen met de Distress Oxide inkten, de kleuren Victorian Velvet, Bundled Sage en Tumbled Glass. Hiermee krijg je een mooi pastel kleurtje.  

Toen ik de kleur mooi genoeg vond ben ik wat water erbij gaan sprayen zodat de inkten mooi in elkaar over gaan lopen en dit gaat "oxideren". Daarna ben ik er met de nieuwste mask stencils op gaan werken om wat patronen in de achtergrond te maken.

Ik heb bijna alle masks uit de collectie gebruikt, zo zie je dat je alles over elkaar kunt verwerken.
Daarna ben ik op de achtergrond gaan stempelen. Ik heb hiervoor stempels uit mijn eigen Jenine's Mindful Art Collection gebruikt. Voor het stempelen heb ik de Distress inkten gebruikt, ik heb ook de kleur Old Paper bij het stempelen gebruikt.

Voor de swirls heb ik witte embossingpoeder gebruikt zodat dit er dikker bovenop ligt. Ook heb ik voor de Script nog wat Nuvo Crackle Mousse gebruikt. Dit komt er ook dikker bovenop te liggen, ik hou wel van wat structuur op mijn creaties.

Ik heb voor de vorm van de kaart een labelmal van Dutch Doobadoo gebruikt. Langs de randen heb ik nog wat doodles gemaakt en ook heb ik voor de finishing touch wat witte spetters gemaakt en wat tekst stickers van Dutch Doobadoo gebruikt.

Uiteindelijk was ik toch niet helemaal tevreden (na de uitzending) en heb ik er nog een Tattered Butterfly van Tim Holtz opgeplakt en nog een extra kleurtje designpapier. Rondom het gaatje voor het kantje heb ik een reinforcement van Elizabeth Craft gebruikt.

Wil je het proces bekijken? Je vind hier het filmpje op ons YouTube kanaal:Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer wat inspiratie kan geven. Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.


Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

WOW embossingpoeder - Bright White - Super Fine Versamark - Inktkussen Dazzle - Champagne Distress Oxides Ink Pad - Victorian Velvet Distress Oxides Ink Pad - Tumbled Glass Distress Oxides Ink Pad - Shabby Shutters Distress Oxides Ink Pad - Antique Linen Ranger - Distress Sprayer (Tim Holtz) Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection 3.0 - Clearstamp A6 - 09 (Quotes) Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Clearstamp A6 - 03 Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Clearstamp A6 - 02 Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Clearstamp A6 - 01EK tools - Powder Tool Applicator Picket Fence Studios - Blender Brushes (set) 10/PkgViva Decor - Palet Knife (Spatels) - set  Dutch Doobadoo - Dutch Sticker Art - Quotes  Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Letters Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Mandala Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Circkles Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Hearts Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Script Dutch Doobadoo - Dutch Shape Art - Label A5 Florence - Aquarelpapier Texture 300g - Intense White - A5 - (x15) PRE-ORDER 10 - Nuvo - Crackle Mousse - Russian White Sizzix - Bigz Die - Tattered Butterfly (Tim Holtz) Elizabeth Craft Designs - Planner Essentials - Reinforcement Variety Pack

2 opmerkingen:

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX