maandag 28 oktober 2019

Jenine's Mindful Art - Start where you are

Gisteravond heb ik in onze Create it with HobbyVision Facebookgroep weer een LIVE uitzending verzorgd. Deze keer heb ik een pagina gemaakt in mijn eigen. Jenine's Mindful Art Journal met ook allerlei producten uit mijn eigen lijn.


De basis is een pagina van 15 x 15 cm, daarop heb ik een stukje rice paper RICEJMA03 geplakt, dit heb ik met de Liquitex Matte Gel vastgemaakt. Daarna kan je beginnen met de opbouw van je creatie. Ik heb aan de zijkanten een stenen muurtje gemaakt met een mask stencil uit mijn eigen lijn. Deze keer heb ik gekozen om te werken met structuurpasta en daarna de steentjes op kleur gebracht met Distress Oxide inkt Pumice Stone en Ground Espresso. Daarna heb ik er de leuke Mos (lichtgroen en donkergroen) van Cadence erop verwerkt. Dit heeft zo'n tof effect.


Daarna kun je de rest van de achtergrond ook nog gaan bewerken met allerlei stempels, mask stencils en diverse soorten pasta's. Ik zal de gebruikte kleuren stempelinkt onderaan deze blogpost nog gaan vermelden. Voor de randen heb ik de Cadence Distress Paste Antiek Kastanjebruin en Black Soot gebruikt, dit geeft een leuke afwerking aan je project.


Als laatste finishing touch kan je er nog een leuke tekststicker bij gaan plakken en wat elementen uit de die-cut boekjes.

Wil je precies weten hoe deze pagina is opgebouwd? Bekijk dan het filmpje op ons YouTube kanaal:Voor de uitzending van gisteren heb ik mij laten inspireren door een pagina die ik al eerder heb gemaakt. Soms is dat wel eens handig voor een LIVE uitzending, maar zoals je ziet zijn ze uiteraard niet identiek gelijk geworden.


Deze pagina was mijn allereerste ervaring met de Cadence Mos en bij deze heb ik dus ook een stenen muurtje met Beton Effect gemaakt. Zo zie je gelijk dat het weer een totaal ander effect geeft.


Je kunt ook zelf bepalen hoeveel mos je op je creatie wilt en hoe dit je dit aan wilt gaan brengen.


Bij deze pagina heb ik langs de randen de Distress Paste Ground Espresso en Black Soot gebruikt. Deze is weer net iets donkerder dan de kleur die ik gisteren heb gebruikt.

Op deze creatie heb ik ook nog her en der wat Vintage Legend Gesso White op de achtergrond gesmeerd voor een lekkere rommelige look.

Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer wat inspiratie kan geven. Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Distress Oxides Ink Pad - Pumice Stone Distress Oxides Ink Pad - Ground Espresso Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Stickerboek A6 Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Clearstamp A6 - 03  Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Clearstamp A6 - 02 Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Clearstamp A6 - 01 Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Rice Paper A4 - 06 Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Rice Paper A4 - 03 Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Mask Stencil A6 - 02  Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Mask Stencil A6 - 01 Studio Light - Jenine's Mindful Art Collection - Art Journal 15 x 15 cm - 01 Ranger - Archival Mini Ink - Kit 5 (Wendy Vecchi)      Viva Decor - Palet Knife (Spatels) - set  Dutch Doobadoo - Structure Paste Smooth - 250ml Uni-Ball Signo - Broad Point Gel Pen - Black Uni-Ball Signo - Bold Point Gel Pen - WhiteJoy! Crafts - Hard Sealer voor textiel en papier Cadence - Mos Effect - LichtgroenCadence - Mos Effect - Donkergroen Cadence - Beton Effect - GrijsCadence - Distress Pasta - Antiek kastanjebruin Cadence - Distress Pasta - Black soot Cadence - Distress Pasta - Ground Espresso Cadence - Stencil Lijm Spray      Liquitex - Matte Acrylic Gel Medium - 8oz  

5 opmerkingen:

 1. Fabulous journal page great texture and sentiment
  Carol x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beautiful love the texture and the sentiment is great x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. You have shared a very informative article. I was looking for this kind of unique information. It's really helpful and very interesting and a good post. Thank you for taking the time to share with us. Now it's time to get https://www.vfixphonesandtech.com/ for more information.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thanks for sharing this informative article with amazing images and I am very impressed that you have made a stone wall by your hand. Keep sharing your more creativity with us. Now it's time to avail https://phxcarsservice.com/ for more information.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX