dinsdag 29 januari 2019

Art Journal - Ware Vrijheid

Gisteravond heb ik in onze Create it with HobbyVision Facebookgroep weer een LIVE uitzending gegeven. Deze keer ben ik aan de slag gegaan met de Impasto Paints van Finnabair.

Ik zal een korte beschrijving hier nog even geven en de producten noemen die ik heb gebruikt. Maar wil je precies weten hoe ik deze creatie heb gemaakt? Bekijk dan de video die ik onder dit bericht zal plaatsen.


Deze keer heb ik gewerkt in mijn Art by Marlene Art Journal. Als eerste ben ik begonnen om heel willekeuring en ongecontroleerd wat druppels verf op het papier te doen en dit uit te poetsen met een billendoekje. Niet nadenken; gewoon doen. Dit doe je kleur voor kleur zodat je een mooie achtergrond gaat creëren. De kleuren die ik heb gebruikt zal ik als foto onderaan de blogpost plaatsen. Om de kleuren wat af te zwakken heb ik met een Brayer nog wat Impasto Paint Snow White er overheen gesmeerd.

Daarna heb ik er Tissue Wrap Melange van Tim Holtz overheen geplakt met de Matte Gel Acrylic van Liquitex. Het tissuepaper wordt "onzichtbaar" en de ondergrond komt daar dus ook doorheen.

Daarna ben ik gaan opbouwen met mask stencils. De muurtjes zijn gemaakt met een mask stencil van Noor! Design. Dat heb ik aangebracht met de Light Paste van Finnabair. Over de steentjes heb ik nog wat Metallique wax Vintage Gold gesmeerd.

Ook heb ik een gaaf mask stencil van Finnabair gebruikt, deze heb ik met de Icing Paste Emerald van Finnabair aangebracht. Dit is ook erg gaaf spul, dit glimt heel erg mooi. Daar overheen heb ik nog wat Metallique Wax aangebracht.

Ook heb ik met de Impasto Paint nog wat kleine mask stencils van Dutch Doobadoo verwerkt op de achtergrond. Zo kun je zien dat je echt stap voor stap de achtergrond op gaat bouwen totdat je tevreden bent.

De tekst heb ik geprint op DCP papier, uitgeknipt en op ribbelkarton geplakt.

De vlinder rechts heb ik nog een klein beetje kleur gegeven met de Neocolors II. Dit zijn krijtjes op waterbasis die heel veel pigment hebben en ook op veel ondergronden goed dekken. Zo kun je dus je tissuepapier ook nog weer je eigen kleur gaan geven.

Als laatste heb ik nog wat doodles aangebracht, dit keer heb ik een gouden Posca gebruikt. De randen heb ik nog wat geblend met de Midas Metallique inkt van Spectrum Noir. Ook heb ik her en der nog wat op de achtergrond gestempeld met deze gouden inkt. 

Ik hoop dat ik jullie met deze creatie kan inspireren. Het filmpje kun je hier terug kijken:
Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer wat inspiratie kan geven. Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.


 Finnabair Icing Paste - Lucky Emerald Finnabair Art Alchemy - Metallique Wax .68 Fluid Ounce - Vintage Gold Prima Marketing - Art Alchemy - Impasto Paint - Snow White Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Multi Stencil 2 Prima Marketing - Art Alchemy - Impasto Paint - Mediterranean  Prima Marketing - Art Alchemy - Impasto Paint - Dusty Rose Prima Marketing - Art Alchemy - Impasto Paint - Burlap Prima Marketing - Art Alchemy - Impasto Paint - Victorian GreenFinnabair - Art Basics - Light Paste Opaque White Caran d`Ache - Neolor II - Assortieset 15 stuks Noor! Design - Mixd Up -  Mask stencil Stenen muur Liquitex - Matte Acrylic Gel Medium - 8oz Vaessen Creative - Embossing heat tool - 2 positions Vaessen Creative - Creative Journal - Stamp Book A5 Cosmic Shimmer - White Fluffy StuffPosca Verfmarker - Extra Fijne Conische Punt 0.7 - 1mm - GoudCrafter`s Companion Ink - Midas Metallic Ink - Antique Metals (set

1 opmerking:

  1. Onwijs leuk gedaan, kijk het op de sportschool als ik aan het fietsen ben is leuke afleiding op mijn scherm, moet de 2e helft nog kijken maar vind het effect met de verf wel onwijs leuk. Grappig ook wat je met een paar drupje en een babydoekje kunt doen...
    Groetjes van Judith

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX