vrijdag 18 januari 2019

FacebookLIVE - Workshop Secret Message Card - Woensdag 26 december

Een tijdje terug (oeps, halve maand inmiddels alweer) heb ik in onze Create it With HobbyVision Facebookgroep een FacebookLIVE uitzending gegeven met de Secret Message Card.

Helaas was ik er nog niet eerder echt aan toegekomen om het blog bericht hiervan de schrijven, dus hier hebben jullie hem alsnog.Omdat niet iedereen het fijn vind om alleen vanaf een filmpje te werken hebben we hier ook een korte werkbeschrijving. Het filmpje plaatsen wij weer onder aan dit blogbericht.

Benodigdheden:

Cardstock (b x h):
* 14 x 28 cm
* (2x) 14 x 6,9 cm
* 14 x 14 cm

(Het is mooier om voor de basiskaart 14 x 28 cm een andere kleur te kiezen dan de overige delen)

Designpapier:
* (2x) 13,5 x 13,5 cm
* (3x) 13,5 x 5 cm (afhankelijk van de breedte van je randpons)
* (8x) 6,4 x 1,5 cm
* (8x) 6,4 x 4,5 cm

2 labels van ca 2,5" x 4,5"
2x lint van ca 30 cm

Overige basismaterialen:
Potlood, liniaal, papiersnijder met rilfunctie, rilpen, leuke randpons, extra sticky dubbelzijdig tape 6mm, paperdistresser.Werkwijze:

* Ril het cardstock op 7 - 14 - 21 cm en vouw de kaart in model

* Maak inkepingen / snijlijnen volgens bovenstaande tekening.
(Maak de snijlijnen van 7 t/m 21 cm over de breedte en op de hoogte van 2 - 7 - 9 cm)
Vouw de kaart in model.

* Neem de 2 stukken cardstock van 14 x 6,9 cm en vlecht deze tussen de kaart.
(Let op, vlecht ze beide op een andere manier door je kaart)

* Neem een leuke randpons en pons aan beide uiteinden een leuke rand. Plak nu op deze rand aan beide kanten een stukje lint van 30 cm.

* Neem een stuk cardstock van 14 x 14 cm en plak hier het designpapier op van 13,5 x 13,5 cm aan beide kanten. Plak deze kaart nu als pocket aan de achterkant van de linkse flap.

* Plak de strookjes designpapier van 5 x 13,5 cm op de flapjes.

* Plak nu alle kleine delen designpapier aan de binnenkant van de kaart.

* Decoreer de kaart verder naar eigen idee.

Dit is mijn voorbeeld die ik tijdens de LIVE heb gemaakt. Ik heb hiervoor het Secret Garden papier van Noor! Design gebruikt.


Deze keer heb ik mij ook helemaal los laten gaan op het project, dus het is een "echte Jenine" geworden bomvol met stansjes en prutjes. Ik zal onder aan dit blogbericht de artikelen zoveel mogelijk met plaatjes gaan linken zodat jullie kunnen zien wat ik gebruikt heb.

Ik heb diverse bloemen uit mijn eigen voorraad gebruikt. Daarachter wat gestansde blaadjes verwerkt en wat sisal touw.

Verder heb ik nog wat metalen decoratiehoekjes gebruikt, de randpons van Vaessen Creative en de prachtige Parel border stansmal van Noor! Design.Als je de kaart openvouwt heb je aan de linkerkant dus een Pocket. In de eerste creatie die ik tijdens de live liet zien had ik 2 labels verwerkt, bij deze heb ik er een Planner stans van Elisabeth Craft Design in verwerkt. Daarop heb ik een vintage plaatje uit het knipvellen set van Noor! Design - Secret Garden.


Op de pocket heb ik een klein taartrandje verwerkt en een hele kleine kraft pocket die ik gemaakt heb met de Pocket Journal Punchboard van We R memory Keepers.
In het midden van de kaart heb ik ook allerlei uitgeknipte elementen uit het Secret Garden label set gebruikt. Verder nog wat Reinforcer stansjes van Elisabeth Craft Designs en wat kleine kraft labeltjes.

Ook de mooie vlinders mogen niet ontbreken, die zijn van een knipvel van Lemoncraft.


Zoals je in het filmpje wel kunt zien kun je deze kaart op een speciale manier openvouwen zodat je op de andere vakjes weer andere teksten / plaatjes kunt verwerken. Dat is lastig om op de foto te krijgen, maar bekijk de video maar even voor de uitleg. Ik heb zelf wel een beetje dezelfde kleurstellingen / indelingen gehouden omdat ik heel erg hou van rust en eenheid in mijn projecten.

Heb je het filmpje gemist? Dan kun je deze hier terug kijken:Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer wat inspiratie kan geven. Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

EK-Success - Cutter Bee Scissors - 5 Noor! Design - Little Happiness - Filmstrip Vaessen Creative - Papiersnijder + riller - 30,5x15,2cm - 12x6 Vaessen Creative - Randpons - Doily Elizabeth Craft Designs - Planner Essential Dies 5 Noor! Design - Labelvellen/knipvel - Secret Garden Noor! Design - Paperpad A4 - Secret Garden Noor! Design - Cutting & Embossing stencil - Parel border Lemoncraft - Vintage Time A4 sheets - Vintage Time Sweet Secrets Sisal - 10 gram - Neutral Chipboard 13@rts - His&Hers by Olga Heldwein - 30x30 cm Decoratie hoekjes antiek zilver/koper 1 Joy! Crafts - Corrugated (Ribbel) Cardboard A4 - Fijn  Vaessen Creative - Randpons - Doily Tim Holtz - Filmstrip ribbon  Joy! Crafts - Artificial Flower - Naturel Spiraal Noor! Design - Floral Flourishes - Branch Leaves

3 opmerkingen:

 1. Hij is gaaf, heb er al een klaar en de andere moet ik nog in elkaar zetten, erg leuk om te doen.
  Deze versie is ook weer erg mooi.
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw !!! Deze is wel heel erg gaaf !!! Echt super mooi gemaakt.

  Groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super gaaf gemaakt ga me er binnenkort ook aan wagen

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX