woensdag 20 december 2017

HobbyVision Challenge #69 - Adventure Awaits

Vandaag is het weer tijd voor een nieuw challenge op ons HobbyVision Design team blog met deze keer als thema: Kleureninspiratie blauw/bruin

Dit is een foto ter inspiratie:
Afbeeldingsresultaat voor brown and blue


Ik ben zelf aan de slag gegaan om er een leuk Mixed Media canvasdoek voor te maken.


Als eerste ben ik begonnen om wat structuur aan te brengen op mijn canvasdoek, hiervoor heb ik 2 verschillende mask stencils van Dutch Doobadoo gebruikt, de gears en de driehoekjes. Ook heb ik wat Facetten lak van Viva Decor her en der gesmeerd. Dit geeft een heel mooi Crackle effect. Ook heb ik wat Tissuepaper van Tim Holtz op de ondergrond geplakt. Daarna heb ik alles in de witte gesso gezet en dit goed laten drogen.

Deze keer heb ik eerst de achtergrond op kleur gebracht voordat ik de embellishments heb opgeplakt. Ik heb hiervoor 4 verschillende kleuren Starburst Sprays van Lindy's Stamp Gang gebruikt:
Tainted Love Teal - Afternoon Delight Denim - Clam Bake Beige - Opal Sea Oats

Ik heb nog wat accenten aangebracht met de Finnabair Wax White Gold en Antique Brass.


Daarna ben ik begonnen met de opbouw van mijn project. In het midden heb ik een klok verwerkt, hiervoor heb ik een stansmal van Noor! Design gebruikt. Deze heb ik uit dun chipboard uitgestansd. Daarop een kwast geplakt en allerlei andere embellishments. Zo heb ik zelf weer heel veel embellishments zelfgemaakt van klei. Dit is toch zo leuk om te doen.

Ik heb overigens eerst alles los neergelegd om te kijken hoe ik alles wilde plaatsen, daarna heb ik voor mijzelf even een foto gemaakt en toen alles weer van mijn canvas afgehaald en in de witte gesso gezet. Zodra dat droog was heb ik mijn project pas opgebouwd. Ik heb alles vastgelijmd met de 3D Gloss Gel van Finnabair.Hier zie je wel een aantal verschillende embellishements zoals metalen vlinders, pen nibs, een metalen klok, bierdopjes, klei vleugels etc.

Nadat alles goed vast zat ben ik weer aan de slag gegaan met de sprays, weer met exact dezelfde kleuren. Ook nu weer accenten aangebracht met de waxen van Finnabair.

Als finishing touch heb ik overal nog wat glitters aangebracht.

Onder de glazen dauwdruppel kun je wel goed zien dat het Facettenlack van Viva Decor echt een gebarsten effect gaat geven.

Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer kan inspireren. Doen jullie ook mee met de challenge blauw/bruin? Je hebt nog t/m 18 januari de tijd om je creatie op ons DT blog te plaatsen.

Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne en gezellige dag. Bedankt voor jullie bezoekje en de leuke reacties die jullie steeds achterlaten.


Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Lindys Stamp Gang - Starburst - Tainted Love Teal Lindys Stamp Gang - Glitz Spray - Opal Sea Oats Lindys Stamp Gang - Starburst - Clam Bake Beige Lindys Stamp Gang - Starburst Spray - Afternoon Delight Denim Canvas Board, A5 Viva Decor - Facetten Lack 90ml Paletmes plastic ass. 5 stuks Finnabair - Art Basics - 3D Gloss Gel - 8.5oz Liquitex - Light Modeling Paste - Acrylic Gel Medium 8oz. Finnabair Art Alchemy - Metallique Wax .68 Fluid Ounce - Aged Brass Finnabair Art Alchemy - Metallique Wax .68 Fluid Ounce - White Gold Powertex - 3D Balls - Small Powertex - 3D Balls - Medium Creative Paper Clay - 4oz. (113 gram) Prima Marketing - Vintage Art Decor Moulds - Keyholes Prima Marketing - Vintage Art Decor Moulds - Trifles Siliconen Klei Mold - 3D gezichtje Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - A5 Geomatric Square Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Gears Charms - Vintage ink nibs 32*7mm - Antiek Zilver (3stk) Steampunk buttons - Silver Gears 20/Pkg Metal Art - Bierdop plat zilver - 10 stuks Schudmateriaal - Decoratie Glitterset Assorti - Gala Ranger - Glossy Accents - mini Tim Holtz - Idea-Ology - Chipboard Quote Chips (58/Pkg)Tim Holtz - Idea-Ology Tissue Wrap 12 Dutch Doobadoo - Gesso White 250 ml Noor! Design - Blauwe mal - Klok + Frame
3 opmerkingen:

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX