maandag 12 februari 2024

JMA Victorian Dreams - Vouwkaart

Zaterdag 10 februari hadden wij in de JMA facebookgroep de presentatie van de nieuwe Victorian Dreams collectie. Ons DT maatje Martine Krol had een prachtige vouwkaart ter inspiratie gemaakt en ik mocht dit kaartmodel van haar tijdens de live in een soort workshopje uit gaan werken.

De live kun je hier terugkijken. Ik zal hier nog even een beknopte beschrijving geven.
Snijden cardstock:
3x 15 x 15 cm
1x 19 x 15 cm
2x 3,5 x 13 cm
Snijden designpapier:
6x 4,5 x 14,5 cm
8x 1,5 x 14,5 cm
2x 3 x 12,5 cm
Beknopte werkwijze:
Neem 2 delen van 15 x 15 cm en ril deze op 5 - 10 - 12 en 14 cm. Ril deze in model. Je houdt als het goed is elke keer een plakstrook over van 1 cm.
Neem de strook van 19 x 15 cm en ril deze op 5 - 7 - 9 - 14 - 16 - 18 cm. Vouw in model. Ook hierbij houd je een plakstrook van 1 cm over, plak het in elkaar.
Neem de basiskaart van 15 x 15 cm. Plak hierop de 3 zojuist in elkaar geplakte "pop-up" panels.
Decoreer met designpapier.

Ik heb hiervoor dus het designpapier uit de nieuwe Victorian Dreams collectie gebruikt. In het midden heb ik een mooi plaatje uit het Die-Cut blokje gebruikt. Hier heb ik een mooie cirkel achter geplakt die ik gemaakt met de cirkelmal uit een eerdere JMA Collectie.

 


Zoals je kunt zien is het dus een leuke vouwkaart met een soort "pop-up" gedeeltes. Je kunt dit natuurlijk ook nog verder uitwerken en veel meer decoratie bij gebruiken. Dat heb ik bij deze kaart bewust niet gedaan, het papier is al mooi genoeg en de kaart is al druk genoeg. Bij de kaart uit de live heb ik er nog een mooie randmal bij gebruikt.


 


Uiteraard mag er een bloementoef niet ontbreken toch? In deze nieuwe Victorian Dreams collectie hebben we ook weer mooie roosjes en lintjes die er perfect bij passen, dus die heb ik natuurlijk ook gebruikt. En onder de bloem heb ik nog weer de stans van de opengewerkte bloem gebruikt. En wat takjes van Studio Light.

Het filmpje kun je hier bekijken:
Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer wat inspiratie kan geven. Ik wil jullie allemaal weer ontzettend bedanken voor jullie bezoekje en de lieve reacties die jullie steeds achterlaten.
Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX