donderdag 4 mei 2017

Katzelkraft - Smile happy looks good on you

Vandaag wil ik jullie weer een nieuwe stempelkaart laten zien, deze keer heb ik de prachtige stempels van Katzelkraft gebruikt. Dit merk heeft echt super leuke stempels.Ik ben begonnen om de vorm van de Shape Art mal van Dutch Doobadoo over te nemen op het Mixed Media papier van Strathmore en dit netjes uitgeknipt. Daarna heb ik de bloemenstempel van Katzelfkraft gestempeld met Stazon Stormy Sky op het papier en ook op maskeerpapier. Het maskeerpapier netjes uitgeknipt en mijn bloem daarmee afgedekt. 

Daarna heb ik een mask stencil van Dutch Doobadoo gepakt met de sterren, deze heb ik op de kaart gelegd en ben hier met de Transparante structuurpasta van Dutch Doobadoo overheen gegaan.  Ik heb dit zelf een nacht laten drogen omdat ik geen heattool in de buurt heb en ik toch alles in etappes moet doen op moment. Normaal gesproken droog je dit even snel met een heattool.

Zodra dit droog is wordt het helemaal transparant en kan je aan de slag gaan met de Distress inkten. Het leuke van deze transparante structuurpasta is dat het geen kleur aanneemt, dus je sterren blijven gewoon wit. Gaaf effect geeft dat hè?Ik heb de volgende kleuren Distress inkt gebruikt: Spun Sugar, Picket Raspberry, Shaded Lilac en Wilted Violet.
Als eerste heb ik met de Blending tool de achtergrond op een mooie kleuren gebracht. Daarna heb ik patronen op de ondergrond aangebracht met verschillende mask stencils van Dutch Doobadoo. Onderaan deze blogpost zal ik plaatjes laten zien van de verschillende stencils.

Daarna ga je nog met diverse stempels over de ondergrond stempelen, ik heb hiervoor de Bits & Pieces stempels van Crealies gebruikt. Dit heb ik allemaal met Distress inkt gestempeld.Als je tevreden bent over de ondergrond haal je het maskeerpapier van de bloemen af. 


De tekststempel is van Penny Black, deze heb ik met Versafine Onyx Black gestempeld. Voor de afwerking heb ik nog wat highlights aangebracht met de Uniball pen. In deze pen zit witte pigment inkt, dit dekt echt super goed. Ik vind hem zelf erg fijn, je hoeft niks te schudden, je kan er zo weer mee " schrijven / tekenen " .
Ook heb ik nog een paar pailletten op de kaart geplakt.Je kunt dan de bloemen in gaan kleuren, ik heb hiervoor de Watercolour Markers van Winsor & Newton gebruikt. Ik heb de volgende kleuren gebruikt:

* 502 Permanent Rose
* 231 Dioxazine Violet
* 599 Sap Green
* 599 Sap Green gemengd met 076 Burnt Umber

Ik hoop dat ik jullie met deze creatie weer kan inspireren. Wens jullie allemaal nog een hele fijne en gezellige dag. Bedankt weer voor jullie bezoekje en de leuke reacties die jullie steeds achterlaten.


De gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Klik op de plaatjes en je komt gelijk op de juiste pagina om de artikelen te bestellen.

Rubberstamp - Katzelkraft - Fleurs doodle Dutch Doobadoo - Structure Paste Transparant Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - A6 sterren Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Stripes Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art A5 - Bloemen White Flowers Dutch Doobadoo - Dutch Shape Art - Square 2 Clearstamp Crealies - Bits & Pieces - No 04 Ink Splashes Clearstamp Crealies - Bits & Pieces - No 07 Thin Mosaic Clearstamp Crealies - Bits & Pieces - No 58 Thin mesh Clearstamp - Crealies - Bits & Pieces - nr 62 Grote cirkels Winsor & Newton - Water Colour Markers - Set met 12 markers Strathmore - Mixed Media Paper - Vellum Surface 14 x 21,6 cm - 190 grams Distress Inkt - Mini - Picked Raspberry Distress Inkt - Mini - Shaded Lilac Distress Inkt - Mini - Spun Sugar Distress inkt - Mini - Wilted Violet Joy! Crafts - Ink Blending tool Uni-Ball - Impact Bold Point Gel Pen- Stempelinkt - Versafine - Onyx black Inkadinkado - Stamping Masking Paper Tim Holtz (Tonic) - Stamping Platform 1708E Penny Black - Clearstamp - Happy ThoughtsRanger - Heat It Tool Europese versie Nellie Snellen - Heat Resistant mat / Craft sheet  Bottle Kit - 28 Lilac Lane Decorative Elements - Savannah Stroll
2 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kaart! De nieuwe vorm van DDD ligt ook al op mij te wachten. Mijn verzameling breidt steeds meer uit.
  De stempels en kleuren zijn erg mooi!! De transparante pasta staat op mijn lijstje. Want dat vind ik wel érg leuk spul!
  Liefs, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een super mooi kaartje
  Groetjes Margreet

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX