donderdag 7 september 2017

Facebook LIVE - Tonic Shaker & Die Sets - Woensdag 6 september

Gisteravond heb ik in onze Create it with HobbyVision Facebookgroep een LIVE uitzending gegeven met de leuke Shaker & Die Sets van Tonic Studio's. 

Voor deze LIVE uitzending had ik 1 creatie alvast gemaakt en 1 heb ik er tijdens de uitzending gemaakt. Heb je de uitzending gemist? Dan is deze nu via ons YouTube kanaal te bekijken.De kaart die ik al had voorbereid is deze kaart:


Ik heb hiervoor het witte linnen kaartkarton van Joy! Crafts gebruikt. De vormen van de kaart heb ik uitgestansd met de Crea Nest Lies XXL mallen van Crealies. Onderaan dit blogbericht zal ik de gebruikte mallen nog even laten zien met een plaatje.
In de video leg ik precies uit welke mallen je hiervoor tegelijk door de stansmachine moet draaien.

In het midden heb ik een achtergrond gemaakt met de Mask Art Clouds van Dutch Doobadoo. Hiervoor heb ik Distress Inkt Tumbled Glass gebruikt. Daarop heb ik het konijntje in het mandje gestempeld, dit is een stempel van Tonic Studio die weer past bij de leuke Shaker & Die sets.

Daarna heb ik met de Circle Die uit het set van Tonic Studio eerst een gat in de kaart uitgestansd, daarachter het cirkel cupje geplakt en daar allerlei leuk schudmateriaal ingedaan. Daarna kun je de achterkant afdekken met een stuk kaartkarton zodat het schudmateriaal er niet meer uitvalt.

Achter het buitenste witte frame heb ik mica geplakt. Precies in het midden heb ik op het mica de kleine witte kaart geplakt. Aan de achterkant heb ik rondom de kaart en in het midden van de kaart 2mm foamtape van Joy! Crafts geplakt. Dit gaat het schudmateriaal tegenhouden.

Ik heb als eerste de kaart op de basiskaart geplakt, daarna voorzichtig weer kleine stukjes losgemaakt en toen het schudmateriaal erachter gestrooid. In de video wordt dit allemaal wel duidelijk uitgelegd.

De maten voor de basiskaart zijn: 13 x 30,5 cm. Deze ril je op 17 - 19 - 21 cm. De achterkant plak je halverwege vast aan de achterkant zodat je een mooie staande kaart krijgt.


Tijdens de LIVE video heb ik de kaart nogmaals gemaakt maar dan in een andere kleurstelling. Dit zijn toch super leuke kaartjes om te versturen? :)

Ik hoop dat ik jullie hier weer mee kan inspireren. Wens jullie allemaal nog een hele fijne en gezellige avond.


Alle gebruikte materialen zijn te bestellen bij www.hobbyvision.nl. Indien je op het plaatje klikt kom je gelijk op de juiste pagina in de webwinkel.

Clearstamp Tonic Studios - Shaker Set - Reach for the stars Tonic Studios Die - Circle die & blister shaker set  Stansmal - Crealies - Crea-nest-Lies XXL - basis rechthoek Stansmal Crealies - Crea Nest Lies XXL - no 68 double stitch inside rectangle Stansmal - Crealies - Crea-Nest-Lies XXL - Tags nr 64 Dutch Doobadoo - Dutch Mask Art - Clouds A6 Joy! Crafts - Foam tape 2mm  Joy! Crafts - Transparante sheets A4 (mica) Schudmateriaal - Decoratie Glitterset Assorti - Fairy Tale Schudmateriaal - Decoratie Glitterset Assorti - Carribean Stempelink My Favorite Things - Hybrid Ink Pad - Black Licorice 28 Lilac Lane - Tin with Sequins 40g - Violet Blossom 28 Lilac Lane - Shaker Mix - Seaglass Joy! Crafts - Papier Linnen Structuur - 24vel wit 30x,5x30,5 cm Nuvo - Glow Drops - Apple Sour Distress Inkt - Mini - Tumbled Glass Joy! Crafts - 3 daubers


4 opmerkingen:

 1. Heel gaaf! De eerst is leuk, maar de tweede is ook super.
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel gaaf gemaakt Jenine, heb gisteravond je filmpje nog helemaal bekeken, je doet het super...

  groetjes Bea.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi hoor, prachtige kleuren ook! Groetjes Ela

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jenine,
  Wat leuk gedaan!
  Mooie kleuren.
  Wat ik mij afvroeg... hoe blijft je camera zo mooi hoog staan zodat je goed om je handen kunt kijken?
  En waar neem je mee op? Je telefoon?
  Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for visiting my blog and the lovely comments you left for me!!
Hugs, Jenine xX